Ce obligații, oportunități sau riscuri apar în contextul închiderii anului fiscal? Ce implicații au modificările fiscale pentru companii? Departamentele financiar-contabile se concentrează, de regulă, pe îndeplinirea obligațiilor declarative la final de an fiscal, însă sunt recomandabile și verificări specifice care pot genera atât noi obligații de declarare, dar și oportunități.

Elena Geageac, Silviu SandacheFoto: Deloitte Romania

"Ne apropiem de data limită de depunere a declarației de impozit pe profit pentru 2018 și trebuie să analizăm atent toate schimbările care au intervenit față de anul trecut pentru a ne conforma cu legislația fiscală, mai ales că autoritățile au anunțat recent o intensificare a controalelor fiscale", spune Silviu Sandache, Director Deloitte România.

Experții Deloitte România vor organiza pe 14 martie, la Sibiu, un eveniment dedicat comunității de afaceri locale în care vor aborda implicațiile din perspectiva impozitului pe profit, a prețurilor de transfer sau a TVA. Totodată vor discuta despre principalele modificări ale legislației fiscale, cazuri recente ale Curții de Justiție UE, reforma sistemului european de TVA sau noutăți în reglementările contabile românești.

"Regulile privind deductibilitatea costurilor de îndatorare (dobânzi, comisioane etc) au fost modificate în 2018 și 2019. Legiuitorii au decis inițial să impună praguri mai mici decât permitea directiva UE în materie, însă au remediat situația de la începutul acestui an. Având în vedere că aceste prevederi au impact din perspectiva calculului impozitului pe profit, va reprezenta una dintre temele principale ale discuției în cadrul evenimentului nostru", explică Elena Geageac, Senior Manager Deloitte România.

Agenda completă a evenimentului și detaliile privind înregistrarea pot fi găsite aici.