Îndemnul vine de la decanul Emil Ionescu și sună fără niciun artificiu. Vino în stradă. Protestează împotriva abuzurilor la adresa justiției independente, susține magistrații independenți. Vei vedea mâine, ora 12, interviuri, declarații LIVE de la protest pe Facebook/Perspektiva și Facebook/Hotnews.

Mesajul LitereFoto: Hotnews

"Dragi colegi, Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultăţii de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. E bine să fim cît mai mulţi. În numele grupului de iniţiativă, Emil Ionescu"

Protestul de joi nu este o reacție izolată a Facultății de la Litere din Universitatea București. În 2017, decanul Emil Ionescu explica studenților de ce este nevoie de rezistență, de ce ieșirea în Piața Victoriei este soluția pentru a lupta împotriva unui sistem opresiv-incompetent: "Oamenii de această categorie îţi pun cizma pe gît şi te întreabă dacă nu cumva te strînge. Dacă vă doriţi o ţară în care să puteţi trăi, luaţi aminte: nimic nu se obţine fără rezistenţă." Întregul mesaj AICI

Mâine o acțiune similară va avea loc și la Facultatea de Filosofie, Universitatea București.