NASA permite zborul de testare către stația spațială al SpaceX - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

NASA permite zborul de testare către stația spațială al SpaceX

de Serban Anghel Sâmbătă, 23 februarie 2019, 3:23
- a A+
Imagine
NASA a dat vineri ultimele aprobări companiei SpaceX, a antreprenorului miliardar Elon Musk, pentru a efectua primul său zbor de testare a unei nou proiectate capsule fără pilot, către Stația Spațială Internațională, pe 2 martie, conform Reuters.Aprobarea a eliminat un obstacol-cheie pentru SpaceX în încercarea de a ajuta NASA să reînvie programul american de zbor spațial uman, care a stagnat de când misiunile navetelor spațiale s-au încheiat în 2011.

NASA a acordat SpaceX 2.6 miliarde de dolari iar rivalului aerian Boeing Co 4.2 miliarde de dolari, pentru a construi sisteme separate de lansare a rachetelor și capsulelor pentru a transporta astronauții SUA către și dinspre stația spațială, un laborator de cercetare orbitală care zboară la 402 km deasupra Pământului.

"În urma unei zile întregi de briefing-uri și discuții, NASA și SpaceX continuă planurile de a efectua primul zbor de testare fără echipaj al Crew Dragon într-o misiune către Stația Spațială Internațională", a declarat NASA într-un comunicat anunțând decizia sa .


3170 de afisari


Serban,
nikita11 [utilizator], Sâmbătă, 23 februarie 2019, 9:22
+5/5
Titlul se compune asa: NASA permite zborul de testare SpaceX către stația spațială(internationala).

Apoi, SpaceX si Boeing nu sunt chiar rivali in proiectul asta. NASA i-a contractat impreuna, sunt obligati sa imparta intre ei tehnologiile(NASA fiind beneficiar) si e vorba doar de capsula cu intoarcere. Mai mult, Boeing a proiectat capsula(Starliner) sa fie lansata de mai multe rachete incluzand Atlas V(ULA) si Falcon9(SpaceX), ei nu au propria lor racheta.

Continua sa urmaresti subiectul ca e interesant si merita facute articole. Dar scris mai cizelat ca e totusi un site de stiri.
Nu e chiar asa
tddrg [utilizator], Sâmbătă, 23 februarie 2019, 11:11
+2/2
ULA este un joint venture intre Boeing si Lockheed Martin... Sa spui ca Boeing nu are vectori de lansare este incorect.
Apoi sa spui ca ULA si Space X nu sunt chiar rivali, este si mai incorect. Vreme de zece ani (2006-2016), ULA a avut monopolul, pana cand Space X a castigat in INSTANTA dreptul de a participa la licitatii. Mai intai pentru satelitii GPS si acum pentru capsulele spre ISS.
Interesant este ca NASA nu i-a acceptat pe cei de la Space X cu usurinta in ciuda tehnologiilor superioare (aterizare vericala) si a costurilor mai mici.
Referitor la specificatiile partajate de ULA si de Space X, ele rezida din insasi cerintele misiunii (cum ar fi sistemul de andocare) si sunt folosite si de rusi.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings