Celebrul meme ”Distracted boyfriend care a cucerit internetul în ultimii ani, în diversele sale variante, pare să își aibă originea într-o fotografie veche, din anii 50, în care apar un sergent și doi recruți ai forțelor navale, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși, cel mai probabil, nu ați văzut niciodată o poză cu sergentul Louis Cappazzoli și cu recruții forțelor navale Nancy Kelley și Joe Ewing este posibil ca ea să vă pară familiară, pentru că seamă izbitor de bine cu celebrele meme-uri în care unul dintre partenerii unui cuplu se uită lung după o altă femeie sau bărbat (după caz), în plină stradă.

Fotografia a fost publicată într-un număr din octombrie 1950 al revistei cu profil militar Leatherneck, pagina 58, potrivit BBC.

Imaginile, în diversele variante și însoțite de diverse replici amuzante, adesea parodii sau aluzii amuzante la adresa unor situații politice, au devenit virale pe rețelele sociale, în ultimii ani, inclusiv în România.

"Distracted Boyfriend” sau varianta ”Distracted girlfriend” este, de fapt, imaginea simbol a unui bărbat sau femei care se uită cu jind după altceva ignorând ceea ce are deja.

Anul trecut, a circulat intens ipoteza potrivit căreia la baza acestui meme ar fi o imagine din filmul Pay Day al lui Charlie Chaplin (1922), însă s-a dovedit ulterior că era vorba despre o imagine trucată.