Alegerile din Israel: Cei mai puternici contestatari ai lui Netanyahu au format o alianță politică - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Alegerile din Israel: Cei mai puternici contestatari ai lui Netanyahu au format o alianță politică

de A.Z. Joi, 21 februarie 2019, 8:45
- a A+
Imagine

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu se va confrunta cu o puternică alianță formată pentru a contrabalansa distribuția de putere în alegerile generale planificate pentru luna aprilie. Reuters informează că această alianță ar putea schimba ecuația într-o cursă electorală care părea că va fi ușor câștigată de partidul Likud.
Anticipând formarea unei alianțe centriste între fostul șef militar Benny Gantz (Partidul Rezilienței) și fostul ministru al finanțelor Yair Lapid (facțiunea Yesh Atid), Netanyahu a orchestrat o alianță a partidelor de extrema dreaptă miercuri. O astfel de alianță l-ar ajuta să construiască o coaliție de guvernare după alegeri.


Partidul Rezilienței a eliberat la scurt timp un comunicat prin care anunță că Gantz, Lapid și Moshe Yaalon, un fost ministru al apărării, ,,au decis să întocmească un nou partid de conducere în Israel".


Gantz și Lapid, care s-au întâlnit în cursul nopții, au căzut de acord ca postul de prim-ministru să fie ocupat prin rotație- Gantz va ocupa postul vreme de doi ani și jumătate înainte ca Lapid să preia conducerea. Israelienii vor vota listele de candidați ale partidelor pentru Parlamentul cu 120 de membri.


De la apariția Israelului în 1948, niciun partidul nu a obținut majoritate pentru mandatul legislativ. Compoziția guvernului a fost decisă de fiecare dată de formarea postelectorală a coalițiilor de guvernare.


Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, a fost la putere în ultimul deceniu, iar partidul Likud a condus blocul parlamentar.


Sondajele de opinie plasează partidul Likud pe prima poziție în preferințele alegătorilor, însă cursa electorală se anunță mult mai strânsă în cazul în care Lapid lși Gantz vor reuși să își asigure un bloc parlamentar mai larg decât alianța condusă de Likud.


Viitorul politic al prim-ministrului Netanyahu a fost încețoșat de trei cazuri de corupție în care procurorul general va decide curând dacă Netanyahu va fi pus sub acuzație.
1682 de afisari


Netanyahu e un penal care se agata de putere
kent8 [utilizator], Joi, 21 februarie 2019, 9:34
+6/10
e timpul sa piarda si sa mearga la puscarie.
investigat si pt Bechtel
Kosmos [utilizator], Joi, 21 februarie 2019, 10:51
+3/5
banii din comision intermediati de Elan Scwhartenberg au ajuns la Netaniahu. si asta cu ajutorul PSD -istilor . mari patrioti imbracati in ie..
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings