Honda confirmă că va închide singura sa uzină din UE și anunță că va înceta producția Civic sedan în Turcia - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Honda confirmă că va închide singura sa uzină din UE și anunță că va înceta producția Civic sedan în Turcia

de Vlad Barza Marţi, 19 februarie 2019, 11:27
- a A+
Imagine
Honda confirmă anunțurile apărute luni și spune că va închide în 2021 uzina de la Swindon unde lucrează 3.500 de oameni. Compania spune că tot atunci va opri producția Civic sedan în Turcia. Uzina de la Swindon este a patra cea mai mare fabrică auto din UK. Compania niponă nu a dat vina pe Brexit, ci pe întregul climat în schimbare din industria auto mondială.Honda și-a justificat decizia prin nevoia de a-și schimba modelul de producție sub influența modificărilor ce au loc pe o piață unde toți constructorii trebuie să meargă spre electrificare.

Honda își restructurează operațiunile în toată lumea, a anunțat că va renunța la producția Civic sedan în Turcia și va face schimbări și la operațiunile din Japonia.

La Swindon, Honda are singura sa uzină din UE care produce anual peste 150.000 de mașini Civic ce sunt exportate în peste 70 de țări.

Decizia este încă o lovitură pentru guvernul de la Londra care se străduiește să convingă mediul de afaceri că Brexitul nu va avea efecte grave. Marile companii sunt însă foarte îngrijorate de faptul că un Brexit fără acord le va afecta grav profitabilitatea din cauza taxelor de export.

Cea mai mare uzină auto din Regatul Unit este Nissan Sunderland, oraș care a votat pentru Brexit la referendumul din 2016. A doua cea mai mare uzină este Jaguar Land Rover din Solihull, a treia este BMW-Mini de la Oxford, a patra este uzina Honda Swindon, iar a cincea este o altă uzină Jaguar-Land Rover (Halewood).

Sursa: Bloomberg


3483 de afisari


Europa este o piata putin interesanta pentru ei
IoPaNet [utilizator], Duminică, 24 februarie 2019, 17:04
+2/2
Comparatia cu Logan este ridicola. Modelele Honda nu sunt nici mai ieftine nici mai scumpa decat modelele germane de calitate apropiata (compara de exemplu cu modelele Volkswagen). Si nici pe segmentul SUV nu sunt descoperiti, modelul CR-V este al treilea cel mai bine vandut SUV din lume, peste orice SUV german.
Realitatea este insa ca 80% dintre vanzarile lor sunt in SUA si Japonia. Europa inseamna sub 10% din vanzarile Honda, deci nu prea se justifica existenta unor fabrici aici.
Europenii care vor Honda pot foarte bine sa isi ia una "made in Japan", mai ales ca taxele vamale intre UE si Japonia scad treptat si dispar complet in cativa ani, in urma unui acord semnat anul trecut.
Logan
_Un stelist_ [utilizator], Luni, 25 februarie 2019, 9:25
+1/1
Te referi, ca tot românul, la un Logan sh.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings