Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, a demisionat de la conducerea instituției. El a declarat pentru HotNews.ro că își dorește să fie selectat printre candidații ALDE la alegerile europarlamentare.

Daniel BarbuFoto: AGERPRES

Daniel Barbu a declarat pentru HotNews.ro că și-a depus demisia vineri.

"Mi-am depus vineri demisia. Intenția mea este de a fi selectat printre caldidații la alegerile europarlamentare", a declarat Barbu.

El a spus că demisia sa va intra în vigoare din 28 februarie, iar începând cu acea dată unul dintre vicepreședinții AEP va asigura interimatul.

Informația inițială privind demisia lui barbu de la conducerea AEP a fost transmisă de G4Media.

Partidul Pro România a solicitat, duminică, demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, „posibil candidat ALDE la Parlamentul European”, pentru că, susţin reprezentanţii formaţiunii, acesta a încălcat principiul imparţialităţii prin participarea sa la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE.

„Tăriceanu doreşte ca Iohannis să fie un preşedinte imparţial, dar îl împinge pe Daniel Barbu să fie un preşedinte (de AEP) care încalcă chiar principiul prevăzut de lege - al imparţialităţii! Daniel Barbu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi posibil candidat ALDE la Parlamentul European, a participat ieri la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE. (...) Ştim cu toţii că domnul Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere a AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp! Solicităm public demisia de urgenţă a preşedintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!”, a declarat vicepreşedintele partidului Pro România, Răzvan Mitu, într-un comunicat transmis duminică și citat de Agerpres.