Conducerea Parchetului General, așteptată să decidă astăzi în privința cererii fostei șefe a DNA de recuzare a șefului Secției de anchetare a magistraților - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Conducerea Parchetului General, așteptată să decidă astăzi în privința cererii fostei șefe a DNA de recuzare a șefului Secției de anchetare a magistraților

de MH Luni, 18 februarie 2019, 9:54
- a A+
Imagine
Conducerea Parchetului General este aşteptată să ia o decizie în privinţa cererii de recuzare formulate de Laura Codruţa Kovesi împotriva lui Gheorghe Stan, şeful Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, secție care instrumentează dosarul fostei șefe a DNA. Kovesi a cerut recuzarea lui Gheorghe Stan și a procurorului de caz Adina Florea pe motiv de "afectare a imparțialității".Gheorghe Stan, actual șef al Secției pentru anchetarea magistraților, se afla la conducerea Inspecției Judiciare în perioada în care acestă instituție a declanșat mai multe acțiuni de cercetare disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Vineri, fosta șefă a DNA s-a prezentat la Secția pentru anchetarea magistraților, unde i s-a adus la cunoștință că are calitatea de suspect într-un dosar penal, și a depus două cereri de recuzare împotriva Adinei Florea și a lui Gheorghe Stan.

Cererea de recuzare a procurorului Adina Florea a fost respinsă de procurorul-șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan. În privința cerererii de recuzare a lui Gheorghe Stan decizia ar urma să fie luată de conducerea Parchetului General. Conform Codului de Procedura Penală, "procurorul ierarhic superior soluționează cererea în 48 de ore".

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut duminică seară, la România TV, că cererea de recuzare a șefului Secției de anchetare a magistraților formulată de Laura Codruța Kovesi este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei șefe DNA: "Recuzarea înseamnă când partea dintr-un dosar exprimă îndoieli cu privire la corectitudinea celui care sesizează în dosar. Cu privire la doamna Florea înțeleg faptul că i s-a respins cererea de recuzare. Cu privire la șeful secției, el nu lucrează în dosar. Dacă el nu lucrează în dosar, nu ai motive să îi ceri recuzarea. Ce ar fi dacă domnului Lazăr i s-ar cere recuzarea pentru un caz la care lucrează un procuror?".


Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect, faptele anchetate luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care a susținut că i-a dat bani lui Kovesi pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa.Secția pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a transmis, vineri seară, un comunicat de presă prin care anunță că Laura Codruța Kovesi este urmărită penal pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

De asemenea, secția anunță că în acest caz în urmă cu două zile s-a decis extinderea urmăririi penale și începerea urmăririi penale in rem pentru favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii. Secția specială susține că în 9 ianuarie 2017 Parchetul General ar fi comunicat în mod nereal, prin Biroul de informare şi relaţii publice, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă într-o cauză penală.3598 de afisari


am observat
liviu_ [utilizator], Luni, 18 februarie 2019, 10:08
+18/22
cum gheorghe ala a refuzat cererea in vreo 1-2 ore ..
nici macar nu s-a uscat hartia...

inca o dovada ac este un dosar politic! asta daca mai era nevoie de dovezi...

politia a spus clar ca banii aia nu au nici o treaba cu Kovesi... dar slugile lui slugarel merg inainte...
Motive de recuzare sunt,dar nu vor hotii din psd !
Plagarus [utilizator], Luni, 18 februarie 2019, 10:08
+17/23
Adina Florea: ”Eu nu am fost niciodată un procuror independent, pentru că am lucrat în acest sistem care își desfășoară activitatea în baza controlului ierarhic " ????
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings