VIDEO Rusia: Clădirea unei universități din Sankt Petersburg s-a prăbușit parțial; nu s-au înregistrat victime - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

VIDEO Rusia: Clădirea unei universități din Sankt Petersburg s-a prăbușit parțial; nu s-au înregistrat victime

de V.M. Sâmbătă, 16 februarie 2019, 23:57
- a A+
Imagine
Pereții unei clădiri universitare s-au prăbușit parțial, sâmbătă, în Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături, dar serviciile locale de urgență au transmis că nu s-au înregistrat victime, relatează agențiile de presă ruse, citate de Reuters.

În jur de 20 de persoane ar fi rămas blocate în clădirea ce aparține Universităţii de tehnologia informaţiilor, mecanică şi optică din Sankt Petersburg, au transmis agențiile ruse.

Potrivit informațiilor difuzate, acoperișul și mai multe etaje ale imobilului s-au prăbușit în timpul unor lucrări de renovare.

2233 de afisari


Pare a fi o cladire ,,tarista"
Rahan5 [utilizator], Duminică, 17 februarie 2019, 11:07
+3/3
din anii 1850-1900 de 3 nivele (cand inca se folosea metoda veche cu ,,deschideri cu arcuri de caramizi", peste care in anii '30 au mai fost facute inca 2 nivele ,,leniniste" cu grinzi de beton.
Metoda cu arcuri de caramizi este o metoda periculoasa daca peretii exteriori nu sunt destul de grosi, si mai ales terenul este relativ instabil cum este la Leningrad. (canale de apa, Lena , Ladoga, Marea Baltica- multe terenuri argiloase). Terenurila astea argiloase ,,nu fac casa buna" cu cladirile lungi, cum este cea de fata.
Daca cladirea ,,se lateste putin" deschiderile in arc inseriate se prabusesc.
La Catedrala ,,Notre Dames" din Paris s-a razolvat cu constructia de proptele exterioare (din zidarie) de sustinere care nu e cazul la o cladire administrativa / de locuit.
Deci in concluzie, arhitectii taristi au zis ca sunt suficiente 3 nivele pentru grosimea acastor ziduri, si arhitectii leninisti au zis ca se mai pot face inca 2 nivele deasupra. Pentru ca regimul Comnunist este superior celui Capitalist. : -))
comenteaza
Cookie Settings