Angela Merkel face apel la cooperare globală, numește Rusia "un partener" - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Angela Merkel face apel la cooperare globală, numește Rusia "un partener"

de V.M. Sâmbătă, 16 februarie 2019, 18:09
- a A+
Imagine
Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel sâmbătă la cooperare globală și a apărat planul de a construi un gazoduct între Rusia și Germania, în cadrul Conferinței de Securitate din Munchen, relatează Mediafax citând Reuters.Președintele american Donald Trump a criticat în mai multe rânduri planul de construcție al gazoductului și a acuzat Administrația de la Berlin că este "captivă" Rusiei, din cauza dependenței energetice.

"Dacă în timpul Războiului Rece am importat cantități mari de petrol din Rusia, nu știu de ce ar trebui să fie mai rău acum. Rusia rămâne un partener", a declarat Angela Merel.

"Vrem să facem Rusia dependentă doar de China? Acesta este interesul nostru european? Nu cred", a adăugat cancelarul german.

Angela Merkel a declarat, de asemenea, că ar fi greșit ca Rusia să fie exclusă din punct de vedere politic: "Geostrategic, Europa nu poate avea un interes în ruperea relațiilor cu Rusia".

Cancelarul german a făcut apel la cooperare globală pe mai multe probleme importante, precum situația din Iran și prevenirea unei noi crize a migranților. Aceasta a pus la îndoială decizia Statelor Unite de a se retrage din Acordul Nuclear cu Iranul și retragerea trupelor americane din Siria.

"Singura întrebare este cum ne vom îndeplini scopul comun. O vom face prin încheierea acordului sau prin folosirea avantajului mic pe care îl avem (prin Acordul Nuclear, n.red.)? Este o chestiune tactică", a declarat Merkel.


5439 de afisari


Daca romanii
galeo [utilizator], Sâmbătă, 16 februarie 2019, 21:11
+10/40
Sunt prosti de gura si latra ca niste pechinezi penibili la marele urs
aiurea
bitex [utilizator], Duminică, 17 februarie 2019, 10:25
+8/14
Merkel si Germania au impus sanctiuni Rusiei si le mentin chiar si acum. Dupa logica ta si Romania ajuta Rusia ca si ea cumpara gaze de acolo. Poate ai prefera sa ingheti de frig?

America n-a avut nici o problema sa faca afaceri cu Venezuela, Arabia Saudita si cu Rusia cand era vorba de petrol, gaze si interesele sale economice, de ce trebuie noi europenii sa ne simtim prost cand facem la fel?
inca 57 de comentarii comenteaza
Cookie Settings