Aproape 2.000 de kilograme de produse din carne fără etichetă, descoperite într-un depozit din Timișoara - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Aproape 2.000 de kilograme de produse din carne fără etichetă, descoperite într-un depozit din Timișoara

de V.M. Sâmbătă, 16 februarie 2019, 17:43
- a A+
Imagine
Aproape 2.000 de kilograme de produse din carne de porc, provenite din Ungaria și descoperite într-un depozit din Timișoara, au fost puse sub sechestru de inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu erau etichetate corespunzător, transmite Mediafax.Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, 1.868 de kilograme de produse din carne de porc, respectiv slănină, cârnați, kaiser și jambon, au fost descoperite într-un depozit din Timișoara nefiind etichetate corespunzător, în urma efectuării unui control vineri.

"Produsele au intrat în țară din Ungaria cu documente legale, dar marfa nu era etichetată corespunzător din punct de vedere sanitar-veterinar. Atunci când o țară face comerț intracomunitar din toată Uniunea Europeană, trebuie să conțină o ștampilă ovală, iar aceste produse nu aveau acea ștampilă care să ateste că produsele sunt bune pentru comerțul intracomunitar", a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, șeful Serviciului pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitar-Veterinară Timiș, Petru Arnăuțu.

Conform reprezentanților DSV Timiș, produsele din carne au provenit de la două firme din Ungaria. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru de către inspectorii sanitar-veterinari.


487 de afisari


Oare
florinos [utilizator], Sâmbătă, 16 februarie 2019, 18:49
0/0
Oare ce s-a intamplat cu porcii confiscati de autoritati sub pretextul ca sunt infestati de Pesta Porcina ?
comenteaza
Cookie Settings