Meleşcanu, despre MCV: Dialogul trebuie să fie între Comisia Europeană şi autorităţile române, nu poţi să-ţi culegi informaţii numai din presă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Meleşcanu, despre MCV: Dialogul trebuie să fie între Comisia Europeană şi autorităţile române, nu poţi să-ţi culegi informaţii numai din presă

de V.M. Marţi, 12 februarie 2019, 20:57
- a A+
Imagine
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi seară, la Antena 3, referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) că, în timp ce componenta "verificare" a respectivului mecanism este bine pusă la punct, în sfera cooperării dialogul trebuie să aibă loc între Comisia Europeană şi autorităţi şi nu prin informaţii din presă ori din alte surse.


"Din punctul nostru de vedere, principala problemă pe care o avem este faptul că, dacă pe 'Verificare' avem într-adevăr un mecanism destul de bine pus la punct de Comisia Europeană, în ceea ce priveşte celălalt element, care se numeşte 'Colaborare', avem o problemă legată de faptul că acest dialog trebuie să aibă loc între Comisie, domnul Timmermans (Frans - n.r.) şi echipa dânsului, şi autorităţile din România. Nu poţi să-ţi culegi informaţii numai din presă, din diverse comunicate, surse. Trebuie să fie cu adevărat o cooperare reală şi deschisă pe care noi întotdeauna noi am încurajat-o şi vrem să o ducem în continuare în acest registru în relaţie cu UE", a declarat Teodor Meleşcanu, conform Agerpres.

Ministrul de externe a vorbit și despre modificările şi propunerile de modificări din domeniul Justiţiei.

"Până la urmă, modul în care îţi organizezi funcţionarea Justiţiei porneşte în fiecare ţară de la un principiu fundamental - cum să asiguri drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, cum asiguri o justiţie independentă şi autonomă care să fie considerată de către cetăţeni ca fiind cu adevărat eficientă", a punctat Meleşcanu.
1229 de afisari


Auzi, mai, MelescanuL
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 21:04
+10/12
Sunt sigur ca faptul ca voi promiteti de nu stiu cati ani marea cu sarea, spuneti ceva apoi va razganditi, spuneti una si faceti alta, mintiti cand respirati - astea sunt surse mult mai bune, corect?

Daca punem presa de-o parte, avem publicari pe site-urile institutiilor. Adica daca presa minte, dar foloseste sursa clara (pagina, legea, articolul, paragraful) si se dovedeste ca eeste publicat ca in presa, ma gandesc ca le-ar cam atribui ceva credibilitate, nu?

In plus au suficienti observatori, ambasada de aici samd.

Bottom line, esti un comunist penibil mincinos
Felicitari domnule Melescanu!
asistat [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 21:09
+8/12
E timpul sa inteleaga astia din CE ca nu degeaba am fost alesi sefii Europei si ca e cazul sa tina cont de faptul ca-i putem da oricand afara!
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings