​​Proiect Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I. Acestea vor fi înlocuite cu "Joc și mișcare" și "Muzică și mișcare" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020
Secțiune susținută de MedLife

​​Proiect Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I. Acestea vor fi înlocuite cu "Joc și mișcare" și "Muzică și mișcare"

de Andreea Ofițeru Marţi, 12 februarie 2019, 18:31
- a A+
Imagine
Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I, potrivit unui ordin de ministru intrat în posesia HotNews. Propunerea vine la sugestia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, care motivează că modificarea vine în contextul în care "există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică".


Proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar va fi discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale.

Proiectul de ordin prevede că elevii de la clasele pregătitoare şi întâi vor avea câte două ore din disciplinele Joc şi mişcare şi Muzică şi mişcare. Elevii de clasa a doua vor avea o oră de Educaţie fizică, şi nu două cum e în prezent, o oră de Joc şi mişcare şi două ore de Muzică şi mişcare.

"Propunerea vizează modificarea alocărilor orare la clasa pregătitoare şi la clasele I - II în aria curiculară Educaţie fizică, sport şi sănătate după cum urmează: alocarea orară pentru disciplina Joc şi mişcare de 2 ore pe săptămână la clasa pregătitoare şi clasa I, şi o oră pe săptămână la clasa a II-a", se arată în referatul de la Institutul de Ştiinţele Educaţiei.

Acelaşi document arată că disciplina de educaţie fizică va avea o alocare de o oră pe săptămână la clasa a II-a şi de 2 ore pe săptămână la clasele a III-a şi a IV-a.

Ordinul prevede că elevii de la clasa pregătitoare vor avea minimum 19 ore pe săptămână şi maximum 20. Cei din clasa I, clasa a II-a şi clasa a III-a vor avea minimum 20 de ore pe sătpămână şi maximum 21 de ore săptămânal, iar cei din clasa a IV-a vor avea maximum 22 de ore pe săptămână.

CONSULTĂ AICI Ordin modificare plan cadru-primar

CONSULTĂ AICI Referat aprobare revizuire planuri primar


MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


11380 de afisari


...
tirolez [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 18:56
+3/5
O idee ff proasta. Cele mai multe invatatoare nu fac ora asta. Cea de educatie fizica, fiind cu profesor,se facea. Copilul meu pana in clasa 4-a daca facuse 20 ore de muzica cu totul.
Aplauze
Ochii_pe_voi [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 19:10
+3/7
Chimista de renume mondial si politruca bolshevika are noi idei care vor reforma din temelii invatamantul :) Oare când o sa ne lase propagandista asta de (...) in pace - caci a reusit ce si-a propusȘ să ingroape invatamîntul si sa infiinteze tarabele private universitare pentru clientela rosie cu care e inhăitata.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings