Pe mașinile noi ar putea fi instalate sisteme automate de frânare de urgență din 2020 - Țările UE au semnat un acord preliminar în acest sens - Hotnews Mobile
1 € 1 USD vineri 05 iun 2020

Pe mașinile noi ar putea fi instalate sisteme automate de frânare de urgență din 2020 - Țările UE au semnat un acord preliminar în acest sens

de Vlad Barza Marţi, 12 februarie 2019, 14:52
- a A+
Imagine
Țările UE, Japonia și alte 11 state au căzut de acord asupra unei înțelegeri preliminare la ONU pentru a fi introduse reguli prin care, de la început de 2020, mașinile noi să aibă sisteme care le permit frânarea automată de urgență. Reuters scrie că, dacă înțelegerea va fi ratificată în primăvară, aceste sisteme ar putea deveni obligatorii pe mașinile noi. În UE se vând anual aproximativ 15 milioane de mașini noi.


Regulile propuse spun că pe mașinile noi ar trebui să fie instalate sisteme automate de frânare de urgență care să funcționeze la viteze mai mici de 60 km/h. Măsura este gândită mai ales pentru orașe, datele arătând că în 2016 au murit în accidente rutiere în mediul urban la nivelul UE 9.500 de oameni, dintre care 40% pietoni.

Reuters spune că înțelegerea a fost parafată la întâlnirea agenției U.N. Economic Commission for Europe (UNECE).

"Frâna se activează pentru a împiedica o coliziune și asta e tot, mașina nu-și va continua drumul, ci va frâna", spune purtătorul de cuvânt al UNECE, Jean Rodriguez. El a spus că nu există obligația de a instala sistemul și pe vehicule mai vechi.

Noile reguli vor fi obligatorii pentru țările care vor alege să le ratifice la o reuniune în iunie.


2497 de afisari


idee buna
mmmircea [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 15:09
+8/10
in practica s-ar putea sa fie un pic cam devreme. Nu stiu daca tehnologia e suficient de matura. Anul trecut mergeam in spatele unui suv mazda nou care desi nu avea nimic in fata a franat de urgenta. Am franat, am tras de volan, noroc ca era absolut liber pe banda alaturata si am evitat accidentul. Cum opriseram ca doi prosti in mijlocul unei strazi goale, trag in paralel, dau geamul jos si o intreb pe doamna de ce a rupt frana ? Saraca era mai speriata decat mine si tot repeta ca n-a franat ea, a franat masina. Ce vazuse masina si de ce a franat, nu imi dau seama, cert e ca era sa ne bage in rahat pe amandoi.
Distanta
luxian [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 16:52
+2/2
Ar trebui instalate si dispozitive automate de mentinere a unei distante sigure fata de vehiculul din fata.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings