Stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporţie de 70% până la sfârşitul anului, astfel încât în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament pentru Campionatul European de fotbal, susține președintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu.

Stadionul Giulesti Valentin StanescuFoto: CNI

"Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf - cele trei stadioane sunt contractate, în prezent am depus documentaţia pentru autorizaţia de construire şi de demolare şi vom începe execuţia. Preconizăm până la sfârşitul anului un stadiu mediu de 70%. Sumele sunt alocate, iar în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament", a spus Pătrăşcoiu, la şedinţa comisiilor de buget-finanţe, la dezbaterea bugetului MDRAP, informează Agerpres.

Comisiile de buget-finanţe au aprobat, marţi, cu 16 voturi 'pentru' şi 9 'împotrivă', bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, nefiind acceptat niciun amendament de suplimentare a sumelor.

Stadioanele Ghencea, Rapid și Arcul de Trium au intrat în 2018 în proces de renovare.

În cazul stadionului Steaua, fosta arenă a fost demolată complet, iar noul stadion este în momentul de față în proces de construcție de la zero.

În cazul stadioanelor Rapid și Arcul de Triumf sunt lucrări parțiale.

Sursa foto: Compania Nationala de Investitii

Stadionul Giulesti "Valentin Stanescu:

Stadionul National "Arcul de Triumf":

Stadionul Steaua: