Mihaela Buzărnescu (29 WTA) debutează marți la turneul Qatar Total Open de la Doha. Tragerea la sorți i-a scos-o în cale jucătoarei noastre pe letona Jelena Ostapenko (22 WTA). Ambele jucătoare se află într-o perioadă nefastă a carierei, o victorie fiind benefică pentru oricare dintre ele. Partida va începe după ora 16:00 (ora României) și va fi transmisă în direct pe Digi Sport.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Din păcate pentru ea, Mihaela Buzărnescu nu se regăsește după accidentarea suferită în august, la Montreal, în meciul din turul al doilea cu Elina Svitolina. După ce a revenit în circuit, Buzărnescu a înregistrat înfrângeri pe linie (8 în total). A fost învinsă în primele tururi la Beijing, Moscova, Limoges, Brisbane, Hobart și Australian Open. Acestora li se adaugă și cele două înfrângeri de la finalul săptămânii trecute, din meciul de FedCup dintre Cehia și România.

De cealaltă parte, Ostapenko se află și ea într-o perioadă cenușie a carierei, reușind doar două victorii în acest an. Prima a venit la turneul de la Sankt Petersburg, împotriva Kristinei Mladenovic (scor 6-1, 0-6, 6-0), înainte de a ceda în fața Anastasiei Pavlyuchenkova (scor 4-6, 4-6).

În weekend, Ostapenko a făcut parte din echipa Letoniei pentru meciul de FedCup cu Slovacia din Grupa Mondială II, contribuind la calificarea în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Ostapenko a învins-o pe Rebecca Sramkova (22 de ani, 188 WTA), scor 7-5, 6-7(5), 6-1.

Buzărnescu și Ostapenko s-au mai întâlnit de două ori până acum, împărțindu-și victoriile. Prima confruntare a fost câștigată de jucătoarea noastră, anul trecut, tot la Doha, dar în turul al doilea: 6-1, 6-3. Letona s-a impus în optimile turneului de la Eastbourne (iarbă), scor 6-1, 6-2.

La Doha va fi prezentă și Simona Halep (3 WTA), principala favorită, care va juca direct în turul al doilea. Ea va evolua cu învingătoarea din meciul Caroline Garcia (Franţa/19 WTA) vs Lesia Tsurenko (Ucraina/24 WTA).

Qatar Total Open se va disputa în perioada 11-16 februarie 2019. Face parte din categoria "Premier", are loc pe suprafață hard, iar premiile sunt în valoare totală de $ 916,131. Ultima câștigătoare a competiției este Petra Kvitova (2018), iar la dublu Gabriela Dabrowski / Jelena Ostapenko.

Ultimele campioane de la Doha:

2018 Petra Kvitova

2017 Karolina Pliskova

2016 Carla Suarez Navarro

2015 Lucie Safarova

2014 Simona Halep

2013 Victoria Azarenka

2012 Victoria Azarenka

2011 Vera Zvonareva etc.