Un incendiu a izbucnit marţi într-un hotel din New Delhi, ucigând cel puțin 17 persoane, a anunţat brigada de pompieri din India, ridicând noi întrebări despre standardele de siguranță în hotelurile slab reglementate, ocupate de cei mai puțin înstăriţi, relatează Reuters, citata de Mediafax.

Incendiu IndiaFoto: Captura YouTube

UPDATE 08.10 ”Șaptesprezece oameni nu mai sunt, au murit din cauza sufocării, nu a flăcărilor”, a spus, Virendra Singh, șeful brigăzii de pompieri. Bilanțul anterior era de 9 morți.

O mare parte din hotelul de 35 de camere fusese rezervat pentru o petrecere de nuntă. Printre morţi se află o femeie şi un copil care au încercat să scape sărind de la o fereastră, a informat Indian Express. Televiziunea a arătat imagini cu ferestrele sparte ale hotelului.

Virendra Singha declarat că 35 de persoane au fost salvate din hotelul situat în cartierul comercial Karol Bagh. Majoritatea victimelor dormeau în momentul izbucnirii incendiului, care se consideră că a fost provocat de un scurtcircuit.

Săptămâna trecută, un incendiu a izbucnit într-un spital din suburbia Delhi, forțând evacuarea de urgență a pacienților, însă nimeni nu a fost rănit.