Calendare tipărite cu imaginea președintelui Igor Dodon și a liderului rus Vladimir Putin, precum și materiale de promovare a amnistierii migranților moldoveni din Rusia, valabile până la 24 februarie, data alegerilor parlamentare din Republica Moldova, sunt distribuite, în plină campanie electorală, în regiunea transnistreană. Preşedintele Igor Dodon a fost avertizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Comisia Electorală Centrală de la Chişinău să nu se implice în campania electorală şi să nu utilizeze resursele preşedinţiei în favoarea promovării Partidului Socialiştilor, potrivit Radio Chișinău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Distribuirea calendarelor cu imaginea lui Dodon și a lui Putin a fost anunțată de către Eleonora Cercavschi, directoarea Liceului "Ștefan cel Mare” din Grigoriopol și candidata Blocului "ACUM" la alegerile parlamentare.

Potrivit imaginilor postate de Eleonora Cercavschi, în materiale sunt prezentate rezultatele întrevederii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, subliniindu-se faptul că a fost obținută amnisterea pentru moldovenii care muncesc în Rusia, anularea taxelor comerciale, precum și planificarea mai multor proiecte investiționale și umanitare.

Preşedintele Igor Dodon a fost avertizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău să nu se implice în campania electorală şi să nu utilizeze resursele preşedinţiei în favoarea promovării Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 februarie, potrivit Radio Chişinău.

De asemenea, potrivit unei hotărâri aprobate vineri, CEC a avertizat cu privire la utilizarea resurselor administrative ale Preşedinţiei în campania electorală în favoarea PSRM.

În hotărârea sa, Comisia electorală readuce în atenţie prevederile Codului electoral, precum şi unele decizii ale Curţii Constituţionale, care îi interzic şefului statului să fie membru de partid şi îl obligă să adopte un comportament politic neutru.

În opinia CEC, participarea candidaţilor şi membrilor PSRM la evenimentele organizate de Preşedinţie ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora. Comisia a denunţat, totodată, utilizarea resurselor publice în campania electorală. Reprezentantul PSRM în Comisia Electorală Centrală, Maxim Lebedinski, consilier al lui Igor Dodon, a negat acuzaţiile, susţinând că PSRM nu poate controla comportamentul şefului statului.