Igor Dodon anunță că cei doi piloți de elicopter capturati acum peste 3 ani de talibani au fost eliberați: Ceea ce nu au reușit americanii, a reușit Rusia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Igor Dodon anunță că cei doi piloți de elicopter capturati acum peste 3 ani de talibani au fost eliberați: Ceea ce nu au reușit americanii, a reușit Rusia

de G.S. Luni, 11 februarie 2019, 11:24
- a A+
Imagine
Cei doi piloți moldoveni care, în urma unui accident aviatic produs în 2015, au fost capturați de talibani în Afganistan, recent au fost eliberați, a anunțat Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă. Președintele Republicii Moldova a spus că recuperarea lor se datorează Rusiei, care a reușit acolo unde nu au putut americanii, transmite Agora.md.


"Fiindcă membrii echipajului moldovenesc lucrau oficial pentru Guvernul american, acesta a făcut mai multe tentative de a salva băieții noștri, însă fără niciun rezultat. Anul trecut m-am dresat conducerii Federației Ruse, iar pe parcursul ultimelor luni au avut loc mai multe acțiuni destul de importante. Alaltăieri, două zile în urmă, cetățenii noștri au fost recuperați și transportați la Moscova. Piloții se află în spital. (...) Trei ani jumate ei au fost ținuți într-o groapă în pământ, nu au văzut soarele. Au stat numai pe pâine și apă. Când au ajuns la Moscova, ei nu voiau să vorbească, stăteau în colț de frică", a spus Dodon.

Președintele a prezentat mai multe fotografii, publicând și un filmuleț video cu piloții moldoveni.Dodon a ținut să mulțumească de la tribuna Președinției autorităților de la Kremlin, notează Agora.md . "Ceea ce alții nu au reușit, voi ați făcut. Asta arată relațiile conducerii Federației Ruse în general față de cetățenii noștri", a spus acesta. Totodată, șeful statului a adăugat că, în cel mult o săptămână, o să meargă, din nou la Moscova, pentru a-i aduce personal acasă.

Un elicopter moldovean închiriat guvernul Statelor Unite a fost doborât pe 24 noiembrie, de talibani, în provincia afgană Faryab. La bordul aparatului erau 21 de persoane - 18 pasageri sși trei membri ai echipajului. Cel puțin patru persoane au murit în incident, restul fiind capturate de insurgenți.


3097 de afisari


Deci capturați de ruși.
asavreau [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 12:02
+15/17
Dodon se bucură că niște piloți de elicopter capturați de talibani au fost predați rușilor care-i țin în detenție.Cât de jigodie este Dodon ăsta!Nu are pic de respect pentru moldoveni și se pretinde președintele lor.De ce nu-i aduce pe piloți la Chișinău și atunci să spună că este bine.După mintea lui rusofilă,este bine să fii reținut în Rusia.Care l-a votat pe trădătorul ăsta?
Normal
nistor.p [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 12:20
+12/16
Cine e in spatele talibanilor? Rusia.
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings