PSD cere Reprezentanței Comisiei Europene o "clarificare riguroasă" privind modul de culegere a datelor pentru rapoartele MCV - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019

PSD cere Reprezentanței Comisiei Europene o "clarificare riguroasă" privind modul de culegere a datelor pentru rapoartele MCV

de MH Luni, 11 februarie 2019, 10:52
- a A+
Imagine
PSD cere Reprezentanței Comisiei Europene în România o "clarificare riguroasă" asupra "modalității de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV", invocând o scrisoare a Asociației Magistraților și Asociației Procurorilor din România, care susțineau că în rapoartele MCV se regăsesc "afirmații eronate". PSD nu face însă nicio referire la apelul transmis de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție, care transmiteau miniştrilor de Justiţie din statele UE că recomandările din raportul MCV cu privire la modificările aduse legilor justiţiei nu au fost respectate."Având în vedere precizia la care face apel Reprezentanța Comisiei Europene din România cu privire la pozițiile oficiale exprimate de CE față de țara noastră, ne așteptăm la aceeași rigoare în legătură cu îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociații ale magistraților din România în ceea ce privește <<afirmațiile eronate, nereale>> apărute <<în mod repetat>> în rapoartele MCV. Se impune deci o clarificare riguroasă asupra "modalității de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV" care, în opinia asociațiilor magistraților, <<a permis strecurarea unor erori/inexactități/afirmații trunchiate care nu pot face decât deservicii independenței justiției>>", a scris PSD pe Facebook luni dimineață.

Săptămâna trecută, Asociația Magistraților din România (AMR) și Asociația Procurorilor din România (APR) au transmis o scrisoare deschisă miniștrilor de justiție și ai afacerilor interne din statele membre UE, aflați la București la sfârșitul săptămânii trecute, în care susțineau că nu pot închide ochii "la existența în rapoartele MCV, în mod repetat, a unor afirmații eronate, nereale, în fapt și în drept, pe care s-au clădit unele dintre recomandări". Magistrații mai susțineau că semnalarea erorilor, a nerealităților cuprinse în rapoartele MCV nu echivalează cu negarea rapoartelor în sine, subliniindu-se că este nevoie în sistemul de justiție de "acuratețe, exactitate, rigurozitate".

Alte trei asociații ale magistraților - Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție - au trimis o scrisoare miniştrilor de Justiţie din statele UE, în contextul reuniunii informale a Consiliului Justitie şi Afaceri Interne la Bucureşti, în care spuneau că recomandările din raportul MCV cu privire la modificările aduse legilor justiţiei nu au fost respectate. Cele trei asociații îl critică pe ministrul Justiţiei pentru procedurile de îndepărtare din funcţie a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României. Semnatarii scrisorii spun că subiectele aflate pe agenda consiliului nu pot fi aprofundate în contextul în care într-unul dintre statele membre lipsesc elemente esenţiale ale statului de drept.

PSD și Reprezentanța Comisiei Europene în România au avut un schimb de replici și săptămâna trecută, după ce social-democrații au postat pe Facebook un mesal al președintelui CE Jean Claude Juncker în care acesta făcea referire la drepturile omului . PSD încerca să susțină astfel necesitatea unei Ordonanțe de Urgență privind contestația în anulare pentru sentințele date de completurile de 5 judecători de la instanța supremă. PSD a redat însă trunchiat mesajul, omițând referirile la statul de drept și la lupta împotriva corupției, iar Reprezentanța CE a reacționat și a postat integral mesajul lui Juncker: "Când e vorba despre drepturile omului, când e vorba despre statul de drept, când e vorba despre respectarea statului de drept, când e vorba despre lupta împotriva corupției, niciun compromis nu e posibil", a declarat Juncker.


13155 de afisari


Flit
Ochii_pe_voi [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 10:58
+26/30
O grupare infracțională condusă de condamnați penali si complicii lor nu are ce să ceară. Toată Europa stie ca aceasta troacă de hoti a distrus statul de drept in Rom.
ahahahahahaha
liviu_ [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 11:20
+20/24
si apoi o sa zica "nu e suficient de riguros" CE nu stie si cate basini a tras dracnea!
hai sictir mai!
partid de hoti si tara de idioti care voteaza partide pline de hoti!
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings