Sofia Globe: Biserica Ortodoxă Bulgară solicită interzicerea avortului și religia ca materie obligatorie în școli - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3348marţi 28 ian 2020

Sofia Globe: Biserica Ortodoxă Bulgară solicită interzicerea avortului și religia ca materie obligatorie în școli

de S.A. Luni, 11 februarie 2019, 3:46
- a A+
Imagine
Organul de conducere al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Sfântul Sinod, a cerut o rescriere completă a Strategiei Naționale a Copilului 2019-2030, care să impună interzicerea încetării sarcinii, religia ca subiect obligatoriu în școli, excluderea educației sexuale și care să se opună interzicerii totale a pedepsei corporale în școli, scrie Sofia Globe .Biserica spune că interzicerea încetării sarcinii ar face posibil ca "societatea noastră și în special copiii bulgari să primească o nouă șansă pentru existența deplină și progresul binecuvântat, iar societatea noastră - o oportunitate de depășire a crizei demografice".

Ea a spus că avortul ar putea fi permis numai dacă mama ar fi atât de grav bolnavă încât să facă nașterea imposibilă sau dacă fătul nu ar fi viabil "cum ar fi anencefalia (un copil conceput fără cap)".

Biserica Ortodoxă Bulgară a solicitat , de asemenea, ca religia să devină materie obligatorie în școli.

"Educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre, ceea ce înseamnă că activitățile religioase (în special: creștinismul ortodox) dezvăluie copiilor secretul sacru al acestui lucru, că omul este creat în imaginea lui Dumnezeu, și educa ția înseamnă dezvoltare nu numai din punct de vedere intelectual, ci și perfecționare în credință, speranță, dragoste, caritate și evlavie. Acesta este și trebuie să fie cel mai înalt obiectiv al oricărei educații, oricărei forme de educație, că omul ar trebui să fie asemănător cu imaginea Creatorului său ", a spus biserica .

Biserica a spus că educa ția de calitate pentru toți copiii nu ar fi completă fără educația religioasă obligatorie, cu opțiunea de "alegere între mai multe componente , în funcție de opiniile și religia familiei și a copilului".

Se opune ideii educa ției sexuale în școli, insistând că "generațiile mai tinere sunt educate despre valoarea dragostei adevărate și nu despre sexualitate care este scoasă din contextul dragostei".

Biserica a spus că tinerii ar trebui să fie învățați că cel mai bun contraceptiv este abstinența, mai degrabă decât "permisivitatea sexuală atunci când se utilizează contracepția înainte și în afară căsătoriei".

Biserica și-a exprimat teama programele legate de "stilul de viață sănătos, comportamentul sexual și sănătatea" copiilor din învățământul preșcolar și școlar vor fi acordate oficialilor guvernamentali, organizațiilor neguvernamentale (adesea ONG-uri orientate spre LGBT) cu credințe dubioase".

Răspunzând conceptului de "toate drepturile pentru toți copiii", biserica a insistat și asupra protejării drepturilor părinților și asupra faptului ca autoritatea părinților nu fie diminuată cu "limitări artificiale și extreme asupra metodelor educa ționale care pot fi folosite în creșterea copiilor".

Biserica s-a opus, de asemenea, interzicerii totale a pedepsei corporale a copiilor prin susținerea "mijloacelor verbale sau fizice acceptabile pentru corectarea comportamentului copilului".

Biserica Ortodoxă Bulgară a cerut, de asemenea, respectarea atitudinilor și nevoilor societății bulgare și eliminarea practicilor și politicilor străine care nu le sunt aplicabile.

"Drepturile copiilor, drepturile părinților și protecția familiei tradiționale au o influență directă asupra securității naționale, a prosperității statului și a mântuirii veșnice în Dumnezeu", a spus biserica .

Biserica Ortodoxă Bulgară este cea mai mare denominație religioasă din Bulgaria , aproape 60% dintre bulgari declarându -se adepți ai acesteia , în cel mai recent recensământ din 2011.

Articolul 13 (3) din Constituția Bulgariei prevede că "creștinismul ortodox estic va fi considerat religia tradițională în Republica Bulgaria ".


1015 afisari


Medievalism de tip CPF-ist
arap [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 9:28
+7/7
Pute a Moscova de la o posta.
religia si statul nu fac casa buna
kent8 [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 10:38
+5/5
daca prind gustul puterii popii vor impune oamenilor sa traiasca dupa reguli stricte religioase si cine le incalca va fi considerat un inamic al securitatii statului.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings