România a produs cea mai mare surpriză a primului tur din Grupa Mondială FedCup, a învins Cehia, campioana en-titre și cea mai bună echipă din istoria competiției (11 titluri în palmares), pe terenul ei (Cehia câștigase toate cele 5 partide disputate la Ostrava), cu scorul de 3-2, și s-a calificat în semifinale, unde o va întâlni pe Franța (3-1 vs Belgia). Irina Begu și Monica Niculescu le-au învins pe cele mai bune jucătoare de dublu din circuitul WTA, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, și au adus punctul decisiv, după ce Simona Halep le câștigase pe primele două (victorii la Siniakova și Pliskova).

Echipa de FedCup a Romaniei si bucuria victorieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Citeşte şi:

Cronică de la faţa locului: Magiciana - Simona Halep, jobenul şi cele două puncte aduse României

Cronică de la faţa locului: Mihaela Buzărnescu, roller coaster-ul emoţional şi înfrângerea cu Siniakova

IMAGINEA ZILEI: Monica Niculescu şi Irina Begu, în lacrimi după victoria dramatică contra Cehiei

VIDEO De pus în ramă: Reacţia echipei noastre imediat după mingea de meci - Simona Halep, prima care a sărit în teren

Declarația Monicăi, una dintre eroinele meciului decisiv: "Dorința, mi-am dorit atât de mult să câștig!"

Bucuria românilor aflați la Ostrava:

Românii au făcut spectacol în tribunele Ostravar Arena, fiind de multe ori mai vehemenți decât cehii, chiar dacă s-au aflat în inferioritate numerică evidentă.

Echipa și bucuria alături de fani:

Cehia vs România 2-3

Karolina Pliskova vs Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-4

Katerina Siniakova vs Simona Halep 4-6, 0-6

Karolina Pliskova vs Simona Halep 4-6, 7-5, 4-6

Katerina Siniakova vs Mihaela Buzărnescu 6-4, 6-2

Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova vs Irina Begu/Monica Niculescu 7-6(2), 4-6, 4-6

  • În 1973, Virginia Ruzici, Mariana Simionescu şi Judith Gohn erau eliminate în semifinale Fed Cup de Africa de Sud, la un turneu cu 32 de echipe, desfăşurat la Bad Homburg, în RFG, potrivit News.ro.

  • România va juca pentru a doua oară în semifinalele competiției după 46 de ani. Penultimul act se va desfășura în 20-21 aprilie, când fetele noastre vor întâlni Franța.

România vs Cehia 3-2

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova vs Irina Begu/Monica Niculescu 7-6(2), 4-6, 4-6

Desfășurarea livetext a partidei decisive, dintre Begu/Niculescu și Krejcikova/Siniakova:

Setul III

6-4 Irina joacă cu primul serviciu, Siniakova trimite în fileu. Krejcikova ratează un lung de linie și fetele noastre se află la două puncte distanță de semifinalele FedCup. Monica Niculescu este prinsă pe picior greșit la fileu, trimite aproape de linie, cehoaicele cer challenge și au dreptate (30-15). Jucătoarele noastre comunică în permanență. Retur prea lung, avem două mingi de meci! Românii din tribune sunt în delir. Monica Niculescu este pe fază și închide pe centrul terenului! România se califică în semifinalele FedCup!

5-4 Irina domină punctul din spatele terenului și Monica conchide cu un voleu. Tot Niculescu o face pe Siniakova să greșeașcă (0-30). Katerina este deranjată de zgomotele din tribune și amână serviciul. Minge prea lungă a jucătoarei de la serviciu, trei șanse de break pentru fetele noastre. Monica este extraordinară de la fileu, trimite tot înapoi și Irina Begu va servi pentru a ne califica în semifinalele competiției!

Dramatismul crește din ce în ce mai mult, fetele noastre au ratat o oportunitate imensă. Cehii din tribune sunt din ce în ce mai vehemenți, chiar și în timpul punctelor.

4-4 Monica servește într-un moment foarte important. Cehoaicele sunt agresive, Niculescu greșește. Monica trimite în fileu, debut bun de game pentru Cehia (0-30). Serviciu bun de această dată, returul iese în afara terenului. Krejcikova gășește un spațiu liber între românce și aduce două șanse de rebreak pentru cehoaice. Siniakova prinde la limită terenul în urma unui challenge și egalează situația...

4-3 Lovitură nereușită a Irinei. Monica stă bine în fața fileului și închide punctul. Krejcikova nu mai ajunge la mingea amortizată de Niculescu (15-30). Siniakova le ține-n viață pe cehoaice, Monica nu poate răspunde smash-ului. Serviciu la limită al Krejcikovei, urmat de un voleu al Siniakovei. Krejcikova tot prelungește așteptarea la serviciu, prinzând mingea după ce o aruncă. Siniakova e din nou decisivă de lângă fileu.

4-2 Punct strâns, câștigat de Siniakova. Jucătoarea din Cehia atinge puțin o minge care părea să iasă afară și punctul le revine româncelor. Irina gășește colțul terenului, pasând-o pe Siniakova. Retur mult prea lung al Katerinei, fetele noastre trebuie doar să își facă serviciul până la final pentru a câștiga. Irina se sperie de venirea la fileu a Katerinei și trimite în plasă. Serviciu foarte bun, la mediană, Siniakova returnează slab.

3-2 Voleu năprasnic al Barborei de lângă fileu. Lob neinspirat al Monicăi, care este atacată imediat. Irina trimite o lovitură puternică pe centrul terenului, unde nu se afla nicio adversară (30-15). Unghi excelent găsit de Siniakova. Irina reușește un smash la lobul trimis de Siniakova și închide punctul. Niculescu trimite prea moale la retur, Katerina răspunde bine de la fileu și Cehia ține aproape.

3-1 Irina se încurcă la fileu și ratează o lovitură la care trebuia să facă punct. Lobul Siniakovei iese afară, poate de această dată fetele noastre vor reuși să își păstreze break-ul. Minge prea lungă a Katerinei (30-15), care pare puțin dezorientată. Încă un punct pentru Irina și Monica. Irina este prinsă prea departe de fileu, Barbora a plasat bine lovitura. Irina își alege prea repede o direcție și returul este o formalitate pentru cehoaice, care egalează la 40. Banda fileului a mai vrut să le ajute o dată pe adversarele noastre, dar Irina ia o decizie bună, trimite în Siniakova și închide punctul. Krejcikova trimite în fileu, fetele noastre își apără break-ul.

2-1 Monica reacționează bine și câștigă punctul. Lung de linie reușit al Barborei. Retur bun al Irinei, Siniakova este surprinsă și trimite în tribune. Monica a avut câteva ocazii de a închide punctul, a luat niște decizii greșite, însă cehoaicele nu au mai rezistat și au trimis în fileu. Două mingi de break pentru România. Serviciu bun, Irina returnează direct în plasa fileului. Niculescu este extraordinară la fileu, gășește un culoar printre cele două cehoaice și închide game-ul, încă un break în debut de set.

1-1 Cehoaicele încep game-ul de retur. Rever excelent al Monicăi. Siniakova și Krajcikova revin și obțin o minge de break, însă fetele noastre își revin la timp. Duelul se încinge din ce în ce mai tare, reflexele ies în evidență și româncele mai salvează o minge de break. Egalitate din nou. Încă o șansă de break pentru cehoaice, Monica nu mai poate face nimic și se restabiliește egalitatea.

1-0 Monica este pe fază și câștigă punctul. Fetele noastre încep mai bine decisivul și fac 30-0. Trei minge de break pentru fetele noastre. Break la 0 pentru jucătoarele noastre..

Setul II

6-4 Siniakova s-a stabilit lângă fileu, încă un punct câştigat de ea. Retur ratat al cehoaicelor. Monica luptă bine la fileu şi Irina pune o scurtă în care poate nici ea nu avea încredere, fetele noastre se află la două puncte distanţă de un set decisiv. Monica a urmărit excelent schimbul dintre Irina şi Siniakova şi a intervenit la timp, două mingi de set pentru România. Dublă greşeală din partea Irinei, în ce moment... Monica se ridică de sub fileu şi ne aduce un set decisiv în meciul decisiv al confruntării!

5-4 Irina este prinsă prea în faţă şi ratează lovitura. Monica se ţine bine în defensivă şi Barbora trimite în fileu cu backhand-ul. Irina mai pierde un punct în care părea să aibă o poziţie favorabilă. Katerina ratează de lângă fileu, fetele noastre rămân în game (40-30). Siniakova reacţionează la timp şi cehoaicele îşi fac serviciul. România va servi pentru câştigarea setului secund.

5-3 Siniakova face primul punct al game-ului, e important ca fetele noastre să îşi facă serviciul. Monica este extraordinară şi domină punctul de la fileu. Irina o presează pe Barbora, care trimite în plasă. Jucătoarele noastre nu mai riscă nimic, joacă la siguranţă şi cehoaicele sunt primele care greşesc, după un raliu de 18 lovituri. Irina ratează lobul, game-ul continuă. Irina închide de lângă fileu şi Monica mai strigă o dată de fericire. Cehoaicele vor servi pentru a rămâne în set.

4-3 Minge lungă a Irinei, care trece de linia de fund. Monica returnează bine, dar Katerina pasează în diagonală. Monica nu mai poate face nimic la lovitura Siniakovei, care joacă de una singură în ultimele minute. Krejcikova închide de lângă fileu, după ce Niculescu a trimis slab, pe centru.

4-2 Siniakova este surprinsă de o minge care sare aproape de faţa sa din banda fileului. Punct câştigat de cehoaice, care ţin aproape. Monica urmăreşte excelent mingea şi închide cu un voleu de la fileu. Irina ia prea de jos lovitura trimisă de Siniakova şi nu reuşeşte să imprime suficientă înălţime. Monica ratează intercepţia unui lob şi Krejcikova obţine o minge de break. Fanii cehi încep să facă zgomot în pauzele dintre servicii. Irina a oprit punctul pentru un challenge şi a avut dreptate (40-40). Irina câştigă schimbul în cross cu Siniakova. Irina închide game-ul cu un passing în stânga Siniakovei.

3-2 Niculescu ajunge prea târziu la o minge înaltă şi ratează voleul. Siniakova trimite în plasa fileului de la mai puţin de un metru distanţă. Tot ea face punctul cu uşurinţă din aceeaşi poziţie. Dublă greşeală a Barborei, jucătoarele noastre egalează. Serviciul secund o pune în poziţie favorabilă pe Katerina, care forţează pe Monica şi câştigă punctul. Încă o lovitură spectaculoasă a Monicăi, Krejcikova nu are nicio şansă să ajungă la slice-ul ei. Irina încearcă lobul, însă Siniakova s-a învăţat minte şi a închis punctul. Ce retur al Monicăi! Reverul ei găşeşte un spaţiu liber în dreapta adversarelor. Katerina devine una cu fileul, aduce punct după punct Cehiei. Irina trimite în fileu şi cehoaicele îşi fac în cele din urmă serviciul.

3-1 "Bravo, Iri!", Monica o felicită pe colega sa. Katerina prinde linia cu o lovitură în spaţiul liber. Duel la fileu câştigat de fetele noastre, după ce Siniakova a trimis în plasă. Serviciu bun al Monicăi, Irina era pregătită să finalizeze cu un voleu, dar mingea nu a mai ajuns la ea. Irina este luată la ţintă de Siniakova şi nu apucă să reacţioneze. Ratăm două şanse de game, Monica trimite în fileu (40-40). Barbora ratează returul pe serviciul secund al Monicăi. Slice-ul marcă înregistrată Niculescu închide game-ul.

2-1 Irina o pasează pe Siniakova şi închide punctul, fetele noastre controlează acest debut de set. Mihaela Buzărnescu le încurajează pe fete din tribune. Serviciu bun al Siniakovei. Barbora mai face un punct de lângă fileu. Monica ratează voleul şi cehoaicele revin.

2-0 Irina trimite în spaţiul liber lăsat de cele două cehoaice. Voleu extraordinar al Irinei, care a fost aproape să o lovească pe Monica. Lovitură prea joasă din partea lui Begu, mingea se opreşte în fileu. Irina joacă de una singură în acest game, închide cu o lovitură de backhand în cross. Serviciu bun, fetele noastre îşi fac serviciul.

1-0 Siniakova atacă spre partea Irinei şi câştigă punctul. Simona Halep pare dezamăgită în tribune. Un retur bun al Irinei (15-15). Begu reuşeşte un forehand în lung de linie foarte bun. Irina şi Monica nu se înţeleg din nou, Monica este pasată şi Irina nu reacţionează. Lovitură prea lungă a Krejcikovei, şansă de break pentru fetele noastre încă din primul game al setului secund. Monica intervine foarte bine şi fructifică oportunitatea.

Setul I

6-7 Irina serveşte bine, retur prea lung al adversarelor. Begu trimite în fileu dintr-o poziţie destul de bună. Irina a controlat bine punctul şi Siniakova a trimis în fileu, fetele noastre au făcut un minibreak (2-1). Recuperat rapid de adversare, Monica a fost jucată foarte des şi nu a mai rezistat în punct. Niculescu ratează iar un voleu, cehoaicele conduc în acest moment cu minibreak avans (2-3). Un serviciu foarte bun, la teu, din partea Siniakovei. Krejcikova închide de lângă fileu (2-5). Monica nu se descurcă la fileu, este luată la ţintă de Barbora şi Cehia are patru mingi de set. Siniakova câştigă punctul de la fileu şi cehoaicele închid setul după o serie de şase puncte consecutive în tiebreak (2-7).

6-6 Retur prea lung, în urma unui serviciu bun al Siniakovei. Irina nu se apropie suficient de minge şi trimite în afara terenului. Monica intervine excelent de la fileu. Voleu prea lung al Barborei (30-30), fetele noastre sunt aproape de câştigarea primului set. Irina a controlat bine punctul din spatele terenului, dar Siniakova a găsit un culoar pentru a le pasa pe cele două românce. Retur prea înalt al Monicăi, Krejcikova închide cu o lovitură pe centrul terenului şi setul se va decide în tiebreak.

6-5 O scurtă foarte bună pusă de Siniakova de lângă fileu. Monica serveşte excelent şi eliberează un strigăt de luptă. Monica se luptă cu Krejcikova în cross, iar Irina închide de la fileu. Siniakova se grăbeşte şi trimite în fileu la retur. Irina este surprinsă de banda fileului, însă Monica închide game-ul cu un passing de backhand.

5-5 Rumoare în tribună, după ce Irina cere un challenge şi are dreptate, mingea fusese foarte mult în afara careului de serviciu. Dublă greşeală a Barborei. Voleu câştigător reuşit de Katerina de lângă fileu. Monica este pe fază şi închide punctul (15-30). Irina trimite prea înalt şi mingea sa iese în afara terenului. Niculescu urmăreşte din nou excelent şi trimite spre corpul Siniakovei, obţinând o şansă de rebreak. Tot Monica rezistă bine în defensivă şi Krejcikova trimite afară, fetele noastre supravieţuiesc în primul set.

4-5 Retur nereuşit, Irina a servit bine. Siniakova mai ratează o lovitură, cehoaica pare deconectată de la partidă. Dar îşi revine şi face punctul de lângă fileu, Irina nu mai aleargă după minge. Begu cedează prima într-un schimb în cross cu Siniakova. Cehoaicele folosesc iar lobul pentru a se apăra, însă Monica urmăreşte bine şi închide cu un voleu. Mingea Irinei a fost prea lungă, egalitate la 40. Siniakova şi Krejcikova se apără bine de la fileu şi Katerina închide cu un voleu. Monica pleacă în direcţia greşită şi Siniakova trimite în lung de linie, făcând din nou break pentru echipa Cehiei, care va servi pentru câştigarea setului.

4-4 Reverul Monicăi o forţează pe adversară să trimită prea lung. Monica mai face un punct, trimite peste Barbora, care a încercat să se ferească. Mingea a căzut de două ori pe linia de fund, Monica a închis punctul după lobul nereuşit al Siniakovei. Irina cere challenge la o minge care a fost considerată out, dar arbitrul a avut dreptate. Încă două mingi de break pentru fetele noastre. Retur prea lung al Irinei. Tot Begu greşeşte, trimite în fileu şi româncele ratează a şaptea şansă de break din această partidă (a treia din game). Siniakova ratează o lovitură la o minge lungă a Irinei. Krejcikova ratează un voleu de la fileu şi jucătoarele noastre au recuperat break-ul rapid.

3-4 Irina nu ajunge la mingea plasată bine de Siniakova. Retur eronat al cehoaicei. Irina nu se descurcă la fel de bine precum Monica la fileu, Siniakova o surprinde cu o lovitură din întoarcere. De data aceasta, Irina intervine bine şi închide punctul (30-30). Dublă greşeală a Monicăi, adversarele au minge de break. Irina trimite în fileu cu voleul, Barbora şi Katerina fac primul break al partidei.

3-3 Barbora serveşte bine. Retur scurt al Monicăi, Katerina a îndeplinit o formalitate de la fileu. Irina atacă spre corpul Siniakovei, dar cehoaica reacţionează bine. Krejcikova întârzie serviciul, dar Monica nu returnează bine şi Cehia câştiga un game alb.

Meciul este unul echilibrat, diferenţa din clasamentul de dublu WTA nu se vede deocamdată. Importanţa partidei pune presiune pe ambele echipe.

3-2 Serviciu excelent al Irinei, returul este prea lung. Încă o dublă greşeală a Irinei. Monica se întinde şi face punctul de la fileu. A treia dublă greşeală din partea Irinei. Monica este atentă şi ne aduce un punct de game. Serviciul mai moale al Irinei le-a permis cehoaicelor să conducă punctul şi să egaleze. Un serviciu puternic, spre exterior, ne aduce punctul. "Luptăm şi câştigăm!", se aude din tribunele sălii din Ostrava. Monica închide game-ul în favoarea echipei României.

2-2 Siniakova face o dublă greşeală în debutul game-ului. Monica avansează bine la fileu, dar Barbora trimite printre jucătoarele noastre cu un reflex de ultim moment. Voleu câştigător al Krejcikovei. Monica intervine extraordinar la fileu şi închide punctul cu un slice caracteristic. Irina ratează lovitura, încă o minge de break pentru fetele noastre. Nesincronizare între Monica şi Irina, Niculescu a venit la fileu şi a lăsat un spaţiu liber în apărare. Monica ratează voleul la lobul Siniakovei, minge de game pentru adversare. Monicăi pare să îi lipsească încrederea în lovitura de voleu, dar Krejcikova nu găşeşte terenul. Minge lungă a Irinei, la care Katerina răspunde întârziat. Încă o şansă de break. Cehoaicele câştigă un punct spectaculos, fetele noastre s-au apărat destul de bine. Este important ca Irina şi Monica să pună în continuare presiune pe serviciul adversarelor. Voleul Barborei este câştigător. Cehoaicele îşi fac serviciul, Krejcikova închide punctul de la fileu.

2-1 Monica la serviciu, Katerina face iar un voleu bun. Retur în fileu al cehoaicelor. Jucătoarele noastre zâmbesc. Irina şi Monica urcă la fileu, dar banda le ajută pe adversare şi mingea le lobează pe amândouă. Serviciu bun la teu al Monicăi, Irina închide din apropierea fileului. Banda mai intervine o dată, pentru a câta oară în favoarea Cehiei. Minge de break pentru Barbora şi Katerina. Monica găşeşte un spaţiu printre cele două cehoaice şi le pasează excelent (40-40). Fileul ne ajută pentru prima oară în această partidă. Minge în cross prea lungă a Katerinei, Niculescu îşi face serviciul.

1-1 Krejicova serveşte, arbitrul intervine şi punctul se va rejuca. Irina trimite prea lung. Monica returnează, îşi ocupă poziţia la fileu şi închide cu un voleu. Siniakova răspunde cu o lovitură asemănătoare. Krejcikova a jucat bine din spatele terenului. Cehoaicele egalează, Siniakova închide de la fileu.

Florin Segărceanu discută cu fetele în pauza dintre game-uri.

1-0 Irina serveşte prima. Dublă greşeală încă din startul partidei. Cehoaicele se apără de pe fundul terenului, Irina schimbă lovituri cu Siniakova, Monica vrea să intervină la fileu, însă este pasată. Monica loveşte bine de la fileu, lovitura Siniakovei iese afară. Passing-ul Siniakovei iese afară, jucătoarele noastre comunică foarte bine. Monica închide cu un voleu de lângă fileu. Serviciu bun al Irinei, fetele noastre au revenit de la 0-30.

Simona Halep va urmări partida de dublu din tribune.

Fanii din Ostrava continuă să facă o atmosferă extraordinară. Românii sunt mai activi, cel puţin în pauza dintre meciuri. Emil Boc bate în continuare la tobă.

Cu o săptămână în urmă, Irina şi Monica au câştigat proba de dublu de la Hua Hin (Thailanda).

Cele patru jucătoare se încălzesc deja. Siniakova revine pe teren la jumătate de oră după ce a învins-o pe Mihaela Buzărnescu.

Siniakova vine după două partide de simplu. Jucătoarele de dublu sunt obişnuite cu programul încărcat, însă este interesant de văzut dacă aceasta va părea obosită.

Câştigătoarea confruntării dintre Cehia şi România va întâlni Franţa (3-1 cu Belgia) în semifinalele FedCup.

Cehia vs România 2-2

Katerina Siniakova vs Mihaela Buzărnescu 6-4, 6-2

Defăşurarea livetext a partidei dintre Siniakova şi Buzărnescu:

Setul II

2-6 Serviciu foarte moale al Katerinei, punctul se prelungeşte, dar Mihaela nu rezistă şi trimite în fileu. Miki este mai agresivă, vine la fileu, atacă pe corpul adversarei şi câştigă punctul. Minge prea lungă a jucătoarei noastre, cehoaica se apropie de victorie. As pentru reprezentanta Cehiei. Siniakova cere challenge, dar mingea a fost afară. Mihaela trimite prea puternic şi Katerina Siniakova se impune în două seturi. Câştigătoarea confruntării dintre România şi Cehia va fi decisă de meciul de dublu.

2-5 Poate punctul acesta o va readuce în joc pe jucătoarea noastră, care închide cu un voleu. O dublă greşeală care îi zdruncină şi mai tare încrederea Mihaelei. Buzărnescu nu mai continuă punctul, observând că mingea a căzut afară. Arbitrul îi confirmă observaţia. Miki se apropie de câştigarea game-ului, venirile la fileu se înmulţesc. Încă o dublă greşeală. Trei puncte a câştigat cehoaica în acest game, toate în urma unor duble greşeli ale Mihaelei (40-40). Siniakova încearcă un lung de linie, dar nu găşeşte ţinta. Patru duble greşeli în acelaşi game. Imaginea care conturează perfect prestaţia Mihaelei din acest meci. Cehii aplaudă, Miki mai face o dublă greşeală (cinci! în acelaşi game). Break pentru Siniakova, care va servi pentru câştigarea partidei.

2-4 Siniakova e ca un zid. Returnează tot şi aşteaptă greşeala Mihaelei. Strategia ei funcţionează. Încă un schimb lung câştigat de cehoaică, Miki nu găşeşte soluţii. Un punct spectaculos câştigat de Mihaela, care pun o scurtă bună şi închide cu o lovitură cu spatele la adversară. Serviciu puternic, la care jucătoarea noastră nu poate răspunde. Siniakova ratează din apropierea terenului, Miki a luat-o la ţintă pe adversară. Mihaela ratează voleul din apropierea fileului şi pierde game-ul.

2-3 Mihaela pare nervoasă, jocul său este contracarat foarte bine de cehoaică. De data aceasta, Miki vine bine la fileu şi pune o scurtă la care adversara nu mai ajunge. Buzărnescu scapă afară o lovitură uşoară, game dificil pe serviciu. Returul Katerinei iese afară. Serviciu bine plasat, la teu, Siniakova trimite prea lung. Jucătoarea noastră îşi face în cele din urmă serviciul.

1-3 Două servicii puternice ale cehoaicei (30-0). Miki ajunge la timp la scurta cehoaicei şi o pasează cu o lovitură în cross. Minge trimisă afară de Katerina, care cere break, dar decizia arbitrului rămâne neschimbată (30-30). Miki nu îşi coordonează bine paşii şi trimite în fileu, din alergare. Lovitură de rever plasată în colţul terenului de româncă, ar fi un moment bun pentru rebreak. Mihaela se apără bine, trimite pe centrul terenului şi Siniakova trimite în fileu, minge de break pentru jucătoarea noastră. Mihaela ratează o oportunitate bună, trimite prea lung şi game-ul se prelungeşte. Serviciu puternic la care Buzărnescu nu poate răspunde. Mihaela mai controlează un punct, dar apărarea Siniakovei este una de fier şi Miki trimite în fileu, cehoaica îşi apără break-ul.

1-2 Slice-ul Mihaelei nu are altitudinea necesară şi se opreşte în fileu. Katerina returnează lung, o împinge pe Miki în spatele fileului şi jucătoarea noastră ratează lovitura. Punctul se rejoacă: arbitrul de scaun a decis că e out, dar a fost corectat de la linie. Trei mingi de break pentru Siniakova, Miki nu este foarte concentrată. Serviciu spre exterior, urmat de un forehand în contre-pied şi Miki salvează prima oportunitate a cehoaicei. Miki pune o scurtă, Siniakova ajunge la timp, însă Katerina îşi arată din nou trucurile învăţate la dublu şi returnează excelent. Break pentru reprezentanta Cehiei.

1-1 Lovitura Katerinei prinde terenul chiar şi după ce a atins fileul. Miki încearcă din nou să fie agresivă, însă câştigă punctul cu un slice la care Siniakova nu răspunde corect. Loviturile foarte lungi o incomodează pe jucătoarea noastră, care nu rezistă în punct şi trimite în fileu. Katerina se apără bine, dar ratează complet ultima lovitură (30-30). Două servicii puternice pentru Siniakova, care câştigă game-ul.

1-0 Jucătoarea noastră va servi prima în setul secund. Miki o plimbă puţin pe Siniakova, care greşeşte în cele din urmă. Românca pare nervoasă, loviturile ei nu mai au puterea din primul set. Forehand-ul bine poziţionat al Mihaelei îi aduce punctul. Buzărnescu suferă cu primul serviciu, însă al doilea este, în general, bine plasat. Siniakova mai ratează o lovitură şi Miki îşi face serviciul.

Mihaela se întoarce din pauză, Florin Segărceanu îi oferă sfaturi.

Setul I

4-6 Unghi excelent găsit de Mihaela, care închide cu un voleu din apropierea fileului. Siniakova ratează o lovitură de forehand, este un moment bun pentru rebreak-ul Mihaelei. Serviciul din partea dreaptă o mai salvează o dată pe cehoaică. Încă un serviciu bun, la teu (30-30). Mihaela loveşte prea puternic, prea la limită şi ratează, minge de set pentru Siniakova. Publicul începe să vorbească în timpul punctelor. Mihaela controlează punctul, se află de mai multe ori aproape de câştigarea acestuia, însă fileul intervine şi o ajută pe Siniakova să revină şi să câştige primul set.

4-5 Siniakova returnează greşit şi Miki încearcă să revină în set. Tot ea îi oferă un cadou cehoaicei, face dublă greşeală. Încă un retur prea lung al Katerinei, pare o luptă a greşelilor. Erorile continuă, Siniakova e la două puncte distanţă de câştigarea setului. Lung de linie bun al Mihaelei, care obţine o minge de game. Minge lungă a Katerinei, game pentru Miki.

3-5 Siniakova a preluat conducerea partidei, este mult mai agresivă, este cea care urcă în teren şi închide punctele. Cehoaica nu mai aşteaptă greşeala Mihaelei. As pentru Katerina. Retur ratat al jucătoarei noastre. Mihaela dă cu racheta de pământ. Scurta Siniakovei se opreşte în fileu. Un retur bun al Mihaelei, a plasat foarte bine mingea. Trei puncte consecutive ale jucătoarei noastre, ar fi un moment extraordinar pentru rebreak. Miki prinde linia şi închide cu un forehand, minge de break. Siniakova câştigă un punct jucat din spatele baseline-ului, Miki a trimis în fileu. Punct incredibil: Mihaela domină punctul, Siniakova se apără excelent, jucătoarea noastră vine la fileu, pune două scurte bune, dar cehoaica ajunge la ambele şi o forţează pe româncă să greşeaşcă. Apărarea Siniakovei devine enervantă pentru Mihaela. Cehoaica închide game-ul cu o lovitură în colţul terenului.

3-4 Mihaela pare pierdută, trimite în fileu. Fanii cehi o susţin din ce în ce mai vehement pe favorita lor. Miki trimite iar greşit (0-30). E nevoie de un punct care să o trezească pe jucătoarea noastră. Ce lovitură reuşeşte Katerina, backhand în lung de linie la care Mihaela nu mai ajunge. Trei mingi de break (nouă puncte câştigate consecutiv).Vine şi al zecelea, Siniakova o pasează pe româncă şi face un nou break.

3-3 Siniakova vine la fileu şi câştigă punctul, moment în care s-a văzut experienţa din meciurile de dublu. Încă un punct pentru cehoaică. Moralul Katerinei este în creştere, lucru care se observă în jocul său. Miki resimte pierderea avantajului. Game alb pentru cehoaică, după o scurtă foarte bună.

3-2 Miki a venit bine la fileu, dar Katerina a reuşit să o paseze cu o lovitură în cross. Mihaela loveşte puternic şi o forţează pe Siniakova să rateze. Lovitura în lung de linie iese în afara terenului, Siniakova pune presiune pe serviciul Mihaelei. Buzărnescu pare că se grăbeşte puţin cu urcările la fileu, cehoaica o prinde de fiecare dată nepregătită. Miki salvează prima minge de break, Siniakova mai are una. Mihaela impune ritmul, este agresivă, Katerina se mulţumeşte să se apere şi să aştepte greşeala adversarei. Miki egalează la 40. De această dată Siniakova o cheamă la fileu pe Mihaela şi o pasează fără probleme. Cehoaica face rebreak, după ce Buzărnescu trimite în fileu.

3-1 Katerina serveşte în corpul Mihaelei şi închide cu un forehand în contre-pied. Siniakova controlează punctul, dar trimite prea în lateral (15-15). Serviciul din partea dreaptă i-a ieşit excelent cehoaicei. Încă un serviciu bun, la teu. Reprezentanta Cehiei câştigă primul său game.

3-0 Ce bine a început Mihaela partida! Avansează din nou în teren şi finalizează cu un voleu. Returul Siniakovei se opreşte în fileu. Buzărnescu face o dublă greşeală. Katerina aminteşte de defensiva bună arătată sâmbătă în faţa Simonei, însă Miki domină punctul şi se apropie de câştigarea game-ului. Katerina returnează aiurea, Mihaela se descurcă minunat până acum.

2-0 Serviciu bun, spre exterior, al cehoaicei. Miki urcă bine la fileu şi închide punctul. Încă un serviciu bun spre exterior, Siniakova pare să servească mai bine din partea dreaptă. Mihaela a returnat bine pe serviciul secund al Katerinei, care trimite în afara terenului după un schimb mai lung. As din partea cehoaicei. Miki prinde colţul terenului cu un forehand în lung de linie, Siniakova trimite în plasa fileului. Egalitate la 40. Două duble greşeli consecutive ale cehoaicei, break rapid pentru Miki.

1-0 Jucătoarea noastră va servi prima. Meciul începe foarte tare, Siniakova prinde colţul terenului cu o lovitură de rever. Katerina trimite afară după un serviciu bun al Mihaelei. Cehoaica începe bine pe serviciul jucătoarei noastre. 30+30, Mihaela loveşte bine, puternic, este agresivă. După acest prim game, putem spune că urmează un meci echilibrat şi lung. Miki mai face un punct, Siniakova trimite prea lung. Serviciu doi bun, Siniakova ratează returul şi românca trece cu bine peste primul game.

Florin Segărceanu îi oferă ultimele sfaturi Mihaelei Buzărnescu. Miki nu a mai întâlnit-o pe Katerina.

Cele două jucătoare se încălzesc. Cehii s-ar fi hotărât în ultimul moment să o aleagă pe Siniakova pentru această partidă, după ce Katerina şi-a exprimat dorinţa de a evolua.

Primele declaraţii ale Simonei:

"Mai puteam, mai aveam destulă energie, braţul mi-a obosit un pic pentru că nu e uşor pe acest teren, dar m-am simţit foarte bine şi am luptat până la capăt, pentru că mi-am dorit foarte mult să câştig. Nu e uşor să fiu ofensivă cu Karolina, pentru că joacă destul de drept, destul de jos, e foarte greu să intru în minge şi să dau şi eu tare. Am încercat să mă apăr foarte bine, am încercat să deschid terenul şi atunci când am avut ocazia am intrat cât de cât în teren şi să fiu mai agresivă. Nu ştiu dacă sunt un complex pentru ea, dar mereu avem meciuri grele şi mă bucur că de data aceasta am câştigat eu în FedCup, ea m-a bătut acasă, eu am bătut-o acasă la ea, e egalitate. Meciurile din Top 5 sunt ca o finală de Grand Slam, mă bucur că am putut să fac faţă, că am jucat destul de bine şi că am reuşit să câştig.

Nu intru la dublu, noi avem o echipă foarte puternică de dublu, dar eu am încredere că Mihaela poate face un meci bun şi să câştigăm din simplu", a declarat Halep, la microfonul Telekom Sport.

Franța a învins-o pe Belgia, scor 3-1, și se va confrunta în semifinale cu învingătoarea confruntării dintre România și Franța.

România vs Cehia 2-1

Simona Halep vs Karolina Pliskova 6-4, 5-7, 6-4

Desfăşurarea livetext a partidei dintre Halep şi Pliskova:

Setul III

6-4 Pliskova începe din nou mai bine, face primul punct cu un forehand în cross. Simona nu trebuia să o lase să reintre în joc. Fileul se revanșează și ne ajută într-un moment important (30-15). Halep cere challenge la un serviciu și are dreptate, AS! Minge de meci pentru Simona! Victorie pentru jucătoarea noastră! Pliskova a returnat în afara terenului. România conduce Cehia cu 2-1!

5-4 Cehoaica pare să revină în joc, servește bine și închide punctul după ce a avansat foarte bine în teren. Simona lovește mai agresiv și câștigă punctul. Backhand-ul jucătoarei noastre a fost trimis dintr-o poziție nu prea confortabilă și a ieșit afară (30-15). Pliskova trimite mai multe proiectile, dar Simona se apără bine și închide cu un forehand în cross. Halep returnează la limită și se apropie la un singur punct de victorie. Dar jucătoarea din Cehia rezistă. Egalitate. Greșeală a româncei, minge de game pentru Pliskova. Halep returnează prea lung, va servi din nou pentru meci.

5-3 Pliskova începe mai bine game-ul, Simona trimite în fileu. Încă o eroare a Simonei, care lovește prea puternic. Halep recuperează un punct, Karolina trimite prea în lateral. În ce moment face Simona dublă greșeală... Două mingi de break pentru cehoaică. Oamenii au făcut zgomot în timpul punctului, Simona nu a mai rămas concentrată și a trimis în fileu, break pentru Pliskova.

5-2 Fileul mai intervine o dată în punct, Pliskova urcă la fileu și închide cu o scurtă. 30-0, Simona nu mai ajunge la timp la minge. Halep returnează bine și câștigă punctul după o lovitură spre corpul adversarei. Minge liftată a Simonei, pe care Pliskova o trimite în fileu (30-30). Ce bun ar fi încă un break. Simona vine foarte bine la fileu și obține o șansă de break. Dar trimite de jos și mingea se oprește în plasa fileului. Lovitură trimisă prea în lateral a Karolinei, încă o oportunitate pentru jucătoarea noastră. Simona încearcă un passing din alergare, dar trimite departe. Pliskova a ratat lovitura după un punct prelungit. Dublu break pentru Simona, care va servi pentru meci!

4-2 Dublă greșeală din partea Simonei. Pliskova nu rezistă în schimb și greșește, a ajuns la 50 de erori neforțate. O lovitură foarte bună în lung de linie a cehoaicei, care pare să nu depună vreun efort. Halep prinde linia cu forehand-ul. Simona vine bine la fileu, trimite în adversară prima oară, dar nu mai ratează la a doua încercare și îmchide punctul. Din tribune se aude "Bravo!", după ce Pliskova trimite afară și Simona își apără break-ul.

3-2 Karolina câștigă un schimb foarte aprig, cu o lovitură de forehand. Simona trimite lung și gășește un cross bine plasat. Retur spre corpul Karolinei care o face pe aceasta să trimită în fileu (15-30). Două mingi de break pentru Simona, după o ramă a cehoaicei. Break pentru jucătoarea noastră, returul excelent a ajutat-o foarte mult.

2-2 Simona vine, câștigător de data aceasta, la fileu. Punctele se lungesc, locul 3 mondial închide bine cu o lovitură în lung de linie. Mult prea lungă această minge a româncei, 30-15. Simona cere challenge la o minge căzută pe tușa laterală, dar mingea a fost afară. Pliskova trimite afară, Halep poate egala. Mingea adversarei se oprește în plasa fileului, game pentru Simona.

1-2 Pliskova lovește bine din alergare și câștigă primul punct. Românca răspunde cu o lovitură lungă, pentru care Karolina nu a avut timp să se pregătească. Serviciu excelent la T pentru cehoaică. Karolina discută cu arbitrul despre tabelă. Simona nu face față în punct și reprezentanta Cehiei este aproape de a-și face primul game cu serviciul din setul decisiv. Închide cu un as.

1-1 Pliskova cere challenge la o minge lungă și are dreptate, a prins linia. Dublă greșeală pentru Simona. Pliskova o pasează foarte bine pe Simona, direct din defensivă, urcarea Simonei la fileu nu a fost bine pregătită. Două duble greșeli în același game pentru Halep, Karolina recuperează break-ul tot cu un game alb.

1-0 Simona câștigă primul punct din setul decisiv, Pliskova servește din nou prima, a avut în fiecare set acest mic avantaj. Minge prea lungă a Karolinei. Simona încearcă să o paseze pe cehoaica venită la fileu, care trimite în plasă. Game alb la retur pentru Halep, care începe excelent setul decisiv.

Pliskova discută cu Petr Pala, Simona a luat o pauză, să sperăm că va reveni mai inspirată decât a fost în ultimele game-uri din setul secund.

Belarus și Franța s-au calificat deja în semifinalele competiției. Câștigătoarea duelului dintre România și Cehia se va întâlni cu Franța în penultimul act.

Setul II

Simona a avut mult mai multe erori neforțate în setul secund: 21 față de 9 în primul.

5-7 Lovitură direct câștigătoare a Karolinei. Serviciu bun la teu al Simonei. Încă unul, de data aceasta mai puternic, Pliskova trimite afară. Simona ratează voleul, la un lob al cehoaicei. Pliskova returnează direct afară și cere challenge, însă decizia arbitrului a fost corectă. Simona urmărește bine mingea după un serviciu bun, dar trimite inexplicabil în fileu. Pliskova a returnat bine, Simona a stat în defensivă, cehoaica a venit la fileu și a forțat greșeala jucătoarei noastre. Minge de set pentru Pliskova. Simona trimite în fileu și meciul ajunge în decisiv. Halep a avut o minge de tiebreak.

Simona a ratat trei mingi de break, aceasta ar fi urmat să servească pentru meci. Trebuie să sperăm la un tiebreak acum.

5-6 Halep trimite mult prea lung cu forehand-ul. A cincea dublă greșeală a Karolinei. Un retur adânc, pe adversară, care o pune într-o poziție favorabilă pe Simona (15-30). Ce bine se deplasează jucătoarea noastră, dar și jocul Karolinei de la fileu este la fel de bun. Pliskova trimite mult prea lejer în afara terenului, Simona are o șansă foarte importantă de break, ar urma să servească pentru meci. Simona trimite din nou prea lung. Pliskova mai ratează o lovitură, încă o minge de break. Jucătoarea noastră încearcă să returneze decisiv, dar trimite în fileu. A treia minge de break pentru Simona, care trebuie să prelungească punctele. Pliskova vine din nou la fileu, pune un slice bun, Simona nu ajunge la timp. Florin Segărceanu pare foarte concentrat. Românca returnează prea lung, minge de game pentru cehoaică. Combinație serviciu-lovitură în lung de linie executată foarte bine de Pliskova, care trece din nou la conducerea setului.

5-5 Simona nu începe bine, face dublă greșeală. Pliskova trimite afară, după ce Simona a servit destul de bine cu serviciul secund. Lovitura jucătoarei noastre prinde linia la limită. O minge prea lungă a Simonei (30-30). Fileul devine exasperant, Simona controlează punctul și o forțează pe Pliskova să trimită afară. Serviciu foarte bine plasat, urmat de un forehand câștigător, Simona egalează.

4-5 Minge lungă a Karolinei, care mai face o eroare neforțată. Cehoaica stă mai bine la loviturile direct câștigătoare (18 față de 12). Încă o minge trimisă afară de Pliskova (0-30). Trei mingi de rebreak pentru Simona, după ce Karolina trimite în fileu. Un serviciu doi reușit al jucătoarei din Cehia. Simona returnează foarte bine și recuperează break-ul.

3-5 Punct disputat, în care mingea a trecut de mai multe ori razant pe lângă banda fileului. Pliskova închide cu o lovitură bună în cross. Punctele se lungesc din ce în ce mai mult, la fel și loviturile Simonei, Pliskova ratează și se face 15-15. Voleu câștigător pentru Karolina, Simona a plecat în direcția greșită. Simona lovește foarte bine în cross, Pliskova este o jucătoare înaltă, dacă este alergată mult, Halep are un avantaj important. Simona nu trebuie să rateze ocazia de a egala. Greșeală a Simonei, minge de break pentru cehoaică. Simona trimite din nou în fileu, cu backhand-ul, și Karolina face break-ul într-un moment esențial al setului secund.

3-4 Forehand-ul Simonei se oprește în fileu. O lovitură foarte bună a româncei, care prinde colțul terenului. Pliskova se grăbește și trimite prea lung. Arbitrul corectează o decizie de out, punctul se rejoacă. Simona încearcă să fie mai agresivă, dar greșește și trimite în fileu. Încă un as important pentru Karolina. Simona prinde tușa, controlează punctul cu forehand-ul și o forțează pe adversară să trimită în afara terenului. Pliskova trimite iar afară, minge de rebreak pentru jucătoarea noastră. Cehoaica a făcut 31 de erori neforțate, față de 17 ale Simonei. Break pentru Halep, care revine în setul secund.

2-4 Eroare neforțată a cehoaicei, urmată de un serviciu bun al Simonei. Pliskova trimite prea lung. 40-0, game facil pentru jucătoarea noastră până în acest moment. Dar Karolina returnează excelent în cross. Scurtă foarte bună a reprezentativei Cehiei, care revine în game. Dublă greșeală, 40-40. Simona a ratat trei mingi de game. Voleul o pune într-o poziție perfectă pentru a închide punctul pe Halep. Minge lungă a jucătoarei din Cehia, Simona nu mai prinde terenul. Returul Karolinei este prea lung. Încă o minge de game salvată. Lovitură prea lungă a cehoaicei, Simona controlează bine punctul. Pliskova mai prinde o dată linia de fund, pune o scurtă, însă Simona aleargă, ajunge la timp și o pasează fără probleme.

1-4 Pasa proastă a Simonei continuă, returnează direct afară. Să sperăm că acest punct o va trezi pe româncă, Simona a închis cu o minge care a prins colțul terenului. Simona ajunge la mingi la care multe jucătoare nici nu ar mai alerga, însă Pliskova joacă bine de la fileu. Karolina ajunge în spatele liniei, dar Simona trimite în fileu. Mingea cehoaicei zboară în afara terenului, game-ul se echilibrează (40-30). Încă o minge în cross ratată de Pliskova, Simona egalează. Retur pe linie pentru jucătoarea noastră, șansă de rebreak. Pentru a câta oară o ajută banda fileului pe cehoaică? Noroc că Pliskova face duble greșeli în momente nepotrivite, încă o minge de rebreak. Simona încearcă lungul de linie, dar mingea se oprește în fileu. Lovitură mult prea lungă a Simonei, după ce amortizase bine serviciul puternic. Cehoaica se impune într-un punct spectaculos, în care a scos-o în exterior pe Simo cu un slice și a închis cu un forehand în terenul rămas liber.

1-3 Retur foarte bun, adânc, pentru cehoaică. Lovitură pe linie a Karolinei, Simona cere challenge, dar mingea a fost bună. Trei șanse de break pentru Pliskova, loviturile Simonei sunt lipsite de forță. Game alb pentru reprezentanta Cehiei.

1-2 Simona a încercat un lob, dar mingea a căzut în spatele liniei. A treia dublă greșeală pentru cehoaică. Pliskova servește bine și închide cu un voleu de lângă fileu. Simona stă bine în punct, ajunge repede la o scurtă pusă de Pliskova și răspunde cu o lovitură în cross. Serviciul o mai salvează o dată pe cehoaică. Egalitate la 40, Pliskova ratează complet lovitura. As la teu, 182 km/h. Încă un serviciu bun, de această dată la exterior.

1-1 Schimb în cross între cele două, Pliskova cedează prima. As pentru Simona. Game-ul pare unul ușor pentru jucătoarea noastră, 40-0. Backhand-ul Simonei iese afară. Nu și de această dată, lovitura în lung de linie închide game-ul.

0-1 Simona trimite lung pe tot parcursul schimbului, este jucătoarea mai agresivă și face punct. Mingea trimisă de Halep nu prinde terenul. Serviciu foarte bine plasat, spre exterior, al Karolinei. Simona gășește de două ori la rând colțurile terenului și o forțează pe adversară să trimită în afara terenului (30-30). Serviciu doi moale, Simona trimite spre corp și mingea cehoaicei se oprește în fileu. Minge prea lungă a Simonei, egalitate. Halep este plimbată din nou și trimite prea în lateral cu forehand-ul. Încă o egalitate, Pliskova ratează prea ușor. As la teu. Simona cere challenge la o minge lungă trimisă de Karolina, dar aceasta a prins linia și cehoaica face game-ul.

Setul I

6-4 Pliskova se apără bine, dar trimite prea lung în cross (cere din nou challenge, dar nu mai are dreptate). Simona a servit bine, a avansat în teren, a țintit-o de câteva ori pe Pliskova, dar a închis punctul cu un voleu. Trei mingi de set pentru jucătoarea noastră. Simona ajunge prea târziu la lungul de linie al cehoaicei și trimite în fileu, dar mai are două ocazii. Servește foarte bine la exterior, dar jucătoarea cehă returnează la fel de bine și închide punctul. Halep ratează și a treia minge de set, după ce trimite în fileu. Punctul se joacă din spatele baseline-ului și Simona închide cu un backhand în lung de linie, încă o minge de set. Ratată și aceasta. Unii suporteri nu se pot uita și așteaptă reacția celorlalți pentru a afla câștigătorul punctului. Simona domină schimbul și face rost de a cincea minge de set. Pliskova nu mai gășește terenul, Simona câștigă primul set.

5-4 Banda fileului o mai ajută o dată pe Pliskova: Simona ajunge la minge, dar trimite afară. Dublă greșeală pentru Karolina, un break acum ar fi excelent. Încă o greșeală din partea cehoaicei (15-30). "România, România!" răsună din tribune. Primul serviciu nu-i mai intră reprezentantei Cehiei. Simona returnează lung și obține două mingi de break. 14-6, raportul greșelilor neforțate. Serviciul o ajută să salveze prima minge de break. Simona lovește puternic, Pliskova prinde terenul cu o scurtă (inițial s-a strigat out, dar cehoaica a cerut challenge și a avut dreptate). Simona face, în cele din urmă, break-ul și va servi pentru set.

4-4 Simona câștigă primele două puncte după schimburi mai lungi. Serviciu slice bun, spre corpul Karolinei, care trimite în plasa fileului. Simona o pune în dificultate pe Pliskova cu o minge trimisă adând și închide cu un backhand. Pliskova pare să aibă dureri la umăr.

3-4 Serviciul puternic o ajută să domine pe Karolina. Simona încearcă să prelungească punctul și Pliskova este prima care ratează. De data aceasta, Pliskova închide bine cu o minge trimisă în cross. Simona se apără eroic, aleargă pe linia de fund, dar nu mai rezistă când Pliskova vine lângă fileu. Un game bun pe serviciu și pentru Pliskova.

3-3 15-15, după ce Pliskova returnează bine prima oară, dar trimite afară a doua. Serviciu excelent pentru Simona, care avansează în teren și închide cu forehand-ul. Încă un retur bun pentru Pliskova, însă Simona se deplasează excelent, trimite în corpul Karolinei, care greșește de lângă fileu. Game mai facil pentru Halep, care a câștigat patru puncte consecutive.

2-3 Returul Simonei nu trece de fileu. Pliskova urcă, Simona încearcă să o paseze, iar demivoleul acesteia nu trece de fileu. Încă un passing în cross din partea româncei, de data aceasta direct câștigător. Pliskova servește spre exterior, vine spre fileu și lovește bine, în colțul terenului, cu un voleu drive. Simona nu reușește încă să câștige punctele lungi, la care, în mod normal, ar trebui să fie favorită. Backhand-ul în lung de linie gășește terenul, game-ul se prelungește. Serviciu doi bun din partea cehoaicei. Simona mai salvează o minge de game cu o lovitură de dreapta. Șansă de break pentru Simo, Pliskova trimite în fileu. Serviciu secund cu mult kick din partea Karolinei, căzut pe linie, care o pune în avantaj pe cehoaică (o prinde pe contre-pied pe Simona). Încă o minge la limită trimisă de Pliskova, Simona trimite afară. Serviciu bun urmat de un voleu și o scurtă puse de Karolina, care își face serviciul.

Pliskova returnează de fiecare dată adânc, aproape de corpul Simonei, lucru care deocamdată dă roade.

2-2 Simona servește bine, Pliskova trimite în fileu. Un schimb lung câștigat de Karolina, lungul de linie al Simonei s-a oprit în fileu. Serviciu bun, puternic, la mediană din partea româncei, cehoaica trimite afară. Retur aproape de baseline din partea Karolinei, Simona nu apucă să se regrupeze. As la exterior pentru Simo. Fileul intervine în punct într-un moment în care Simona domina, jucătoarea noastră trimite în cross încercând să o paseze pe Pliskova, o întreabă pe Veljovic dacă mingea a fost afară și nu face challenge. Serviciu doi riscant din partea Simonei, dar are succes. Pliskova trimite iar adânc la retur, Simona nu lovește bine, egalitate din nou. Minge trimisă afară de locul 5 mondial, încă o șansă de game pentru Halep. Returul nu mai prinde terenul, Simona își face pentru prima oară serviciul.

1-2 Deplasarea Simonei este la un nivel înalt, însă nu face față în punct, fiind plimbată dintr-o parte în cealalta a terenului. Primul as și din partea Karolinei. Game facil pe serviciu pentru jucătoarea din Cehia, 40-0. Face și ea o dublă greșeală, dar închide game-ul cu un serviciu excelent, spre exterior.

1-1 Schimbul se prelungește, Simona trimite în fileu. Pliskova joacă foarte bine la retur, trimite într-un spațiu liber lăsat de Simona și face 30-0. As cu serviciul secund din partea jucătoarei noastre. Pliskova returnează încă o dată bine, vine la fileu și își crează două șanse de break. Dublă greșeală pentru Simona, cehoaica face rebreak rapid...

1-0 Pliskova servește prima, vine la fileu, Simona ratează ocazia de a o pasa și cehoaica închide punctul. O minge lungă din partea Karolinei, primul punct pentru Simona. Pliskova trimite în fileu, 15-30. Început excelent de meci pentru jucătoarea noastră. Cehoaica mai trimite o minge în afara terenului și Simona obține două mingi de break. Pliskova obține controlul punctului prin serviciu, Simona se apără bine, însă jucătoarea cehă închide de la fileu. Forehand în cross din partea Simonei, care face break-ul încă din primul game.

Karolina este cu 18 cm mai înaltă decât Simona. Serviciul ei îi va pune probleme româncei, să sperăm că Simona va răspunde la fel de bine și că o va plimba cât mai mult.

Cele două jucătoare se încălzesc. Fanii români o aplaudă și o susțin pe Simona. Emil Boc este în continuare lider de galerie.

Simona Halep și Karolina Pliskova au intrat pe teren, alături de arbitrul Marijana Veljovic și un copil.

Numele Simonei este strigat de românii din tribune.

Sunt prezentate jucătoarele celor două echipe.

Fanii români își fac apariția, arena din Ostrava începe să se umple.

Katerina Siniakova se antrenează alături de căpitanul Petr Pala.

După aproximativ 40 de minute în care a exersat aproape toate loviturile și a insistat mai mult pe serviciul doi (mai moale și cu mult kick), Simona a plecat spre vestiare.