Georgescu, BNR: Este necesară revizuirea substanțială a sistemul fiscal, cu accent pe impozitarea progresivă a veniturilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Georgescu, BNR: Este necesară revizuirea substanțială a sistemul fiscal, cu accent pe impozitarea progresivă a veniturilor

de DP Marţi, 29 ianuarie 2019, 16:52
- a A+
Imagine
​"În scopul asigurării unei baze solide pentru furnizarea bunurilor și serviciilor publice, este necesar să se revizuiască substanțial sistemul fiscal, cu accent pe impozitarea progresivă a veniturilor globale și a proprietăților persoanelor fizice – măsură care se impune în mod obiectiv, în condițiile mutațiilor structurale majore produse la nivelul distribuției veniturilor și averii populației în ultimii aproape 30 de ani", a re-iterat primul viceguvernator BNR, Florin Georgescu. Declarațiile sale au fost făcute cu prilejul primirii din partea Asociației Generale a Economiştilor din România (AGER) a Diplomei de excelență și a Distincției Cercetătorul științific al anului 2018.


Fostul ministru socialist al Finanțelor nu pierde nicio ocazie publică de a promova ideea impozitării progresive, același discurs ținându-l și în decembrie 2017 , cât și în 2018 . "Adoptarea acestor îmbunătățiri de fond ale regimul fiscal autohton este necesară, cu atât mai mult, cu cât, actualmente, în România se manifestă în domeniul fiscal-bugetar o trinitate imposibil de realizat:

  • creșterea puterii de cumpărare a cetățenilor, concomitent cu dezvoltarea infrastructurii fizice și umane;
  • menținerea deficitului bugetar total în limita a 3% din PIB, în paralel cu reducerea deficitului structural;
  • neutilizarea, în condițiile repartiției deficitare a valorii nou create în economie, a politicii fiscale ca pârghie de redistribuire între factorii de producție (capital și muncă) și, în interiorul acestora, pe baza unor criterii stimulative economic și corecte din punct de vedere social", a mai spus Georgescu.
El și-a lansat recent o carte, "Capitalul în România postcomunistă", apărută în 3 volume la Editura Academiei, o consistentă surse de date pentru orice cercetător în economie.

Întregul discurs ținut de primul viceguvernator al BNR poate fi citit aici .


18808 afisarinuuuuu!!!
gabone [utilizator], Marţi, 29 ianuarie 2019, 16:54
+35/37
În scopul asigurării unei baze solide pentru furnizarea bunurilor și serviciilor publice, este necesar ... SA NU SE MAI FURE !!!!

Daca nu opresti infractorii din a fura banul public, oricati bani vei aduce in plus prin impozitare "cum vrei tu" vor disparea la fel de usor!!!
sa se impoziteze cu 120%
Antenistontel [utilizator], Marţi, 29 ianuarie 2019, 16:56
+26/26
averile care nu provin din venituri declarate!
inca 69 de comentarii comenteaza