USR l-ar susține pe Cioloș la prezidențiale, cu o singură condiție: o alianță electorală cu PLUS - Hotnews Mobile
1 € 4,7320 1 USD 4,2032marţi 16 iul 2019

USR l-ar susține pe Cioloș la prezidențiale, cu o singură condiție: o alianță electorală cu PLUS

de C.D. Duminică, 27 ianuarie 2019, 14:55
- a A+
Imagine
USR nu exclude posibilitatea de a-l susţine pe preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, drept candidat la preşedinţia României, dacă va forma o alianţă cu această formaţiune politică, a precizat duminică liderul USR, Dan Barna, citat de Agerpres.Dacă nu va forma nicio alianţă politică pentru prezidenţiale, USR va avea candidat propriu.

Întrebat dacă USR îl va susţine pe fostul premier Dacian Cioloş într-o candidatură pentru preşedinţia României, Dan Barna a spus: "Aceasta este o decizie care ar putea fi luată de un comitet politic la momentul respectiv, dacă vom ajunge în situaţia acelei decizii".

Barna a precizat că este de acord cu Dacian Cioloş, care a declarat sâmbătă că PLUS trebuie să redea "consistenţă" mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului.

"Instituţia preşedintelui, atribuţiile ei trebuie definite astfel încât să conteze şi să reflecte faptul că preşedintele este omul cu cea mai mare legitimitate democratică din statul român", a spus Dan Barna.

USR ia în calcul şi să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, dacă nu va forma nicio alianţă electorală.

"Eu văd USR-ul ca un partid care va conta în toate alegerile care contează. Vom avea candidat propriu la Preşedinţie, în funcţie de structura politică pe care o vom avea înaintea acelor alegeri. Dacă vom fi într-o alianţă, vom alege un candidat al acelei alianţe, dacă USR va merge singur, vom avea un candidat al partidului", a explicat Barna.

USR a discutat în acest week-end, la Sibiu, despre strategia la europarlamentare. La această întâlnire au fost prezenţi aproape 600 membri USR, potrivit lui Dan Barna
11394 de afisari


Muahahaha
imi_pasa_de_romania [utilizator], Duminică, 27 ianuarie 2019, 15:19
+24/30
O alianta intre PLUS si USR ar fi cel mai mare cosmar al USL-ului. PNL si-asa nu mai prea putut simula opozita in ultimul an, deja au fost cativa membri pro-activi care au actionat din proprie initiativa. Partidul in sine nu a facut mai nimic iar USR le-a dat lectii lejer in doar 2 ani. Nu m-ar surprinde ca acesti PNListi vocativi sa intre chiar in PLUS din simplul motiv ca s-au saturat de ipocrizia din PNL.

Chiar si asa, for the greater good, as accepta USR+PLUS pe locul I la alegeri si PNL pe locul II.

Singura problema este aceeasi ca si la anticipate: PCR2 (si aici includ is partidul lui Monta) are majoritate. Asta inseamna ca orice proiect benefic pentru tara (sau care ar dauna comunistilor) va fi respins.

Din pacate vor trebui sa lucreze sa obtina majoritatea altfel, nu se va rezolva nimic. Spre deosebire de comunisti, USR/PLUS nu isi pot permite sa dea legi numai din ordonante.
cinste si munca!
q1953 [utilizator], Duminică, 27 ianuarie 2019, 16:02
+6/8
Sper din tot sufletul ca USR si PLUS sa nu primeasca membrii ai altor partide(ma refer la conducatori)! Prin primirea acestora se "imbogatesc" si cu relele din acele partide! Sa-si creasca propriilr cadre conform doctrineilor! USR a avut un singur dezertor, Dobrovie!
inca 24 de comentarii comenteaza