​​Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri seară la Antena 3, că și-ar dori ca serviciile de informații, procuratura și rețelele externe ale serviciilor să nu se amestece în alegerile prezidențiale din acest an, relatează Mediafax.

„Să vă spun ce nu aș vrea să se întâmple. În 2014 circula o glumă proastă la care românii râdeau cu poftă pentru că avea un sbstrat real: «cine câștigă alegerile, cine rămâne liber». Aș vrea ca așa ceva să nu se mai întâmple și aș vrea ca serviciile de informații, procuratura, rețelele externe ale diverselor sisteme de informații să nu se amestece”, a afirmat Varujan Vosganian, vineri seară la Antena 3.

Acesta nu a dorit să comenteze care ar fi varianta mai bună pentru coaliție la alegerile prezidențiale pentru a nu se simți ofensați cei de la PSD, însă a precizat că îl susține pe Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni.

„Nu vreau să duc discuția asta care este prematură, pentru că ar trebui să decidem înăuntrul coaliției pentru că a aduce arguvemente în favoarea unuia dintre candidați în dauna celuilalt, ar însemna că într-un fel minimalizezi rolul partidului celuilalt și cei de la PSD s-ar putea simți ofensați de argumentele mele. În legătură cu Călin Popescu Tăriceanu pot să vă spun, din punctul meu de vedere că este un om elegant, civilizat. În viața lui nu a fost nici ticălos, nu a fost înclinat către arghirofilii, nu a fost lacom de bani, nu a mai încurajat clientele. Când nu a mai fost prim-ministru și-a cărat singur geanta la Parlament. Este un om cu care România ar reintra în normalitate. De aceea eu îl susțin pe Călin Tăriceanu și am acest argument că am fost împreună și îl cunosc de aproape 30 de ani”, a explicat deputatul ALDE.

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat, încă din luna iunie a anului trecut, candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni.

Despre înscrierea în cursa pentru prezidențiale, Dacian Cioloş a afirmat, în luna octombrie a anului precedent, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre.

Referitor la același subiect, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD ALDE la prezidențiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formațiunilor, dar susține că un anunț va fi făcut după o consultare în partide.

În schimb, Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.