Suedia: Stefan Lfven a fost reales în funcția de prim-ministru - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Suedia: Stefan Lfven a fost reales în funcția de prim-ministru

de V.M. Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:00
- a A+
Imagine
Parlamentarii suedezi l-au reales pe liderul social-democrat Stefan Löfven în funcția de prim-ministru, care va conduce un guvern minoritar alături de Partidul Verde, punând astfel capăt unei lungi perioade de impas, au anunțat vineri autoritățile, potrivit agenției EFE, citează Mediafax.Stefan Löfven va putea să formeze un guvern minoritar cu 115 voturi pentru, 153 împotrivă și 77 abțineri.

"Vineri, 18 ianuarie, Riksdag (Parlamentul suedez) a votat pentru propunerea președintelui Andreas Norlén de a-l desemna pe Stefan Löfven pentru funcția de prim-ministru", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al parlamentului.

"Președintele salută încheierea lungului proces de formare al guvernului și va începe o analiză a toamnei politice din 2018", se mai arată în comunicat.

Legea suedeză stipulează că, pentru a putea guverna, un candidat nu trebuie să primească mai mult de 175 de voturi împotrivă, ceea ce ar însemna o majoritate în Cameră.

Acesta a fost cel de-al treilea vot pentru a alege un premier în urma alegerilor generale din luna septembrie anul trecut, care au condus la un blocaj parlamentar.

În urma alegerilor din septembrie, Social-democrații au fost cel mai votat partid cu 114 locuri, în timp ce alianța de opoziție - o coaliție formată din patru partide de centru-dreapta - a obținut 143 de locuri, iar partidul de extremă-dreapta, Democrații Suedezi, cu care nimeni nu vrea să negocieze, au primit 62 de voturi.


379 de afisari


Stat disfunctional
iLiBERAL [utilizator], Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:39
-1/1
"Stefan Löfven va putea să formeze un guvern minoritar cu 115 voturi pentru, 153 împotrivă și 77 abțineri."

Ridicol.

DISFÚNCȚIE, disfuncții, s. f. 1. (Med.) Tulburare a funcției unui organ, aparat sau sistem. 2. (Tehn.) Reducere a adaptării sau integrării unui subsistem la sistemul din care face parte.

Suedia, un stat neomarxist care a luat-o la vale.

Vesnica pomenire.
comenteaza
Cookie Settings