​Campionul naţional la rally raid, Claudiu Barbu, a devenit primul participant la clasa auto care a trecut finişul Africa Eco Race fără să aibă parte de navigator şi echipă de asistenţă, potrivit Agerpres.

Claudiu BarbuFoto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv

Românul a încheiat pe 6 la clasa Side by Side (SSV) şi pe 30 la general în competiţia care continuă tradiţia Raliului Dakar pe tărâm african, însă nu aceasta este cea mai mare performanţă realizată în acest an. Barbu a fost primul pilot care a reuşit să străbată cei peste 6.000 de kilometri fără să aibă alături de el un navigator sau o echipă de asistenţă de-a lungul celor aproape două săptămâni ale cursei.

''Am vrut să văd dacă pot să fac totul în spiritul Dakarului. Să fiu de unul singur, să mă pot ajuta cu ceilalţi participanţi, ceea ce am făcut'', a declarat campionul român, legitimat în cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

De altfel, acesta a dat dovadă de altruism, rămânând alături de Kenjiro Shinozuka pentru mai multe ore după ce niponul a rămas în urmă din cauza problemelor tehnice. Inclusiv pilotul român a avut probleme, pe care le-a rezolvat de unul singur, deşi asta a însemnat aproape trei zile fără somn.

''Sunt fericit pentru această aventură şi sunt bucuros că steagul tricolor a fluturat la finalul acestor mii de kilometri'', a mai spus Barbu, care s-a aflat pentru a doua oară la finişul Africa Eco Race.

Claudiu Barbu, pilot al Transcarpatic Rally Team, acesta a fost premiat de FRAS şi pentru faptul că a participat la Raliul României Unite, evenimentul special dedicat Centenarului.

Sursă video:Rally Raid Romania