Promisiuni de la Ministerul Educaţiei: toţi elevii vor avea tablete. Ecaterina Andronescu spune că lucrează la un proiect cu fonduri europene - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019
Secţiune susţinută de MedLife

Promisiuni de la Ministerul Educaţiei: toţi elevii vor avea tablete. Ecaterina Andronescu spune că lucrează la un proiect cu fonduri europene

de A.O. Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:01
- a A+
Imagine
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Constanţa, la festivitatea de aniversare a centenarului Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", că ministerul elaborează un proiect pe fonduri europene pentru achiziţionarea şi dotarea şcolilor cu table inteligente şi cu tablete electronice ce vor fi oferite tuturor elevilor, potrivit Agerpres."Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci, noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci, un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem, pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că, în prezent, o echipă din minister lucrează la redactarea proiectului ce va fi realizat din fonduri europene.

"Este cu bani europeni şi, acum, suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme, pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii şi licee, în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile", a completat Andronescu.

Ecaterina Andronescu are, în programul vizitei la Constanţa stabilită şi o întâlnire cu conducerea Universităţii Ovidius, pentru a discuta domeniile de interes şi nivelul de competenţă din perspectiva dezvoltării unui centru multicultural de excelenţă în domeniul ştiinţelor.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


5158 de afisari


Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:08
+6/6
Redactia HotNews
un domn [utilizator], Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:12
+5/5
va Rog Intrebati pe doamna Ministru daca se aplica si la Invatamantul Privat !

Toti Elevii inseamna si cei de la Privat
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings