Liderul UDMR, Kelemen Hunor, se declară convins că președintele Klaus Iohannis va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și atunci va câștiga al doilea mandat. El spune că Iohannis poate fi învins doar de Dacian Cioloș, însă în acest caz "suntem într-un mare necaz”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kelemen Hunor se declară convins că președintele Klaus Iohannis va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, iar în acest caz va câștiga cel de-al doilea mandat, scrie publicația în limba maghiară maszol.ro, citată de Mediafax.

În opinia liderului UDMR, singura persoana care îl poate învinge pe Iohannis este Dacian Cioloș, însă în aces caz "suntem într-un mare necaz”.

Kelemen a vorbit și despre faptul că opoziția a încercat să izoleze formațiunea maghiară, iar UDMR a încercat degeaba să poarte discuții cu Partidul Național Liberal, în condițiile în care politicienii PNL au atacat la Curtea Constituțională orice articol în care apărea exprimarea ”maghiar”, ”drepturi lingvistice” sau ”utilizarea limbii materne”, lăsând senzația că atacă UDMR, dar făcând, de fapt, rău comunității maghiare.

În opinia lui Kelemen, dacă opoziția ar dori să schimbe Guvernul, ar trebui să prezinte o alternativă pentru premier și să aibă un program de guvernare. Kelemen a spus că nu crede că opoziția dorește să guverneze, ci mai degrabă așteaptă alegerile din 2020, sperând să fie votată pentru că oamenii vor fi tot mai nemulțumiți.

Kelemen a făcut aceste declarații joi, la ședința Consiliul Reprezentanților UDMR al organizației teritoriale Trei Scaune – Covasna, în care s-au desemnat delegații la Congresul UDMR din 22-24 februarie.