FOTO Cioloș publică stenograma ședinței în care Guvernul Grindeanu a adoptat proiectul de lege a recursului compensatoriu - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3164miercuri 16 oct 2019

FOTO Cioloș publică stenograma ședinței în care Guvernul Grindeanu a adoptat proiectul de lege a recursului compensatoriu

de N.O. Miercuri, 16 ianuarie 2019, 19:40
- a A+
Imagine
Fostul premier Dacian Cioloș a scris miercuri pe Facebook că "Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă", iar "Legea a fost inițiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeași zi în care a fost aprobată și celebra OUG 13", subliniind că Guvernul său "propunea o cu totul altă formă"."Stenograma ședinței de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă. Legea a fost inițiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeași zi în care a fost aprobată și celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care PSD are majoritate.
PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnați înainte de termen. Comisia juridică a Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelasi Florin Iordache, inițiatorul legii în Guvern", arată postarea lui Dacian Cioloș de pe pagina sa de Facebook.

Cioloș a publicat, de asemenea, stenograma ședinței de Guvern în care Executivul Grindeanu a adoptat proiectul de lege.


Acesta a mai subliniat că "ministrul Tudorel Toader și propaganda PSD încearcă azi să arunce vina asupra Guvernului Cioloș", dar guvernul său "propunea o cu totul altă formă a legii, fără legătură cu forma inițiată și adoptată de PSD".

Premierul Viorica Dăncilă a susținut marți că actul normativ a fost inițiat de Guvernul Cioloș, nefiind "o decizie inspirată".


Tudorel Toader a spus miercuri că 5,02% dintre cei care au beneficiat de recursul compensatoriu în 2018 au revenit în penitenciar , iar autorul faptei de la Mediaș nu face parte din categoria celor ce au beneficiat de recursul compensatoriu.

De asemenea, potrivit acestuia, luni dimineață, "vom avea o întrevedere cu premierul, voi prezenta rezultatele evaluării, propuneri legislative și non-legislative ce pot fi luate".


14170 de afisari


Bine
Coco_papagal [utilizator], Miercuri, 16 ianuarie 2019, 20:30
+6/8
ca a facut psd ul numai sosele si spitale in 20 de ani de guvernare. Nici 70 de ape nu mai spala psdeaua de hotie, coruptie si incompetenta. Sunteti deja istorie(proasta) dar nu stiti inca.
dar stai
transpenibilus [utilizator], Miercuri, 16 ianuarie 2019, 21:45
+2/4
Nici nu trebuie sa-l spele ceva. Important e sa fie desfiintate psdalde inca de ieri si sa va bagam la puscarie pe toti hotii. Panimaiesi, kolea?
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings