Viktor Orban: Vor exista două civilizații în UE, una mixtă, creștin-musulmană, în Vest, și una tradițional europeană - Hotnews Mobile
1 € 1 USD vineri 10 iul 2020

Viktor Orban: Vor exista două civilizații în UE, una mixtă, creștin-musulmană, în Vest, și una tradițional europeană

de R.M. Joi, 10 ianuarie 2019, 14:17
- a A+
Imagine
Premierul ungar Viktor Orban, unul dintre principalii promotori ai iliberalismului, crede că în Europa vor exista două civilizații, din cauza imigrației, și a salutat cooperarea dintre Italia (condusă de o alianță extrema dreaptă - stânga antisistem) și Polonia (conservatori populiști) împotriva imigrației, scrie Euronews .


"Vor fi două civilizații în UE," a declarat Orban, joi, la Budapesta, în cadrul primei conferințe a guvernului din 2019. "Una mixtă, creștin-musulmană, în Vest, și una tradițional europeană în Europa Centrală."

În opinia sa, alegerile pentru Parlamentul European din primăvara acestui an vor avea ca temă centrală imigrația.

"52% dintre unguri cred că cea mai mare provocare pentru UE este imigrația. Doar noi putem decide cu cine vrem să trăim în viitor," continuat Orban.

Liderul conservator a lăudat stabilitatea financiară a Ungariei, afirmând că PIB-ul a crescut cu 4,6%, în timp ce datoria a scăzut cu 71%. Însă Ungaria nu a stabilit o dată pentru aderarea la zona euro deoarece viitorul monedei unice este neclar, a menționat acesta.

În discursul său, Orban a reafirmat că vicepremierul italian de extremă dreapta Matteo Salvini este "în continuare eroul" său și a salutat proiectul italiano-polonez de cooperare antiimigrație.

Salvini a vizitat Varșovia miercuri pentru a discuta despre formarea unei alianțe eurosceptice cu Polonia.

"Am mari speranțe într-o cooperare polono-italiană. M-am săturat ca Partidul Popular European (PPE) să coopereze doar cu liberalii. Ar trebui să privim spre dreapta PPE," a subliniat Orban.


7157 de afisariorban este ipocrit
minos [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 14:49
+31/53
daca iti deschizi o firma in Ungaria si ai 250 mii euro in cont, nu numai ca iti dau drept de rezidenta, dar chiar si cetatenie. UIte asa sunt destui musulmani care au cetatenie maghiara, cunosc personal 1 iranian si un kurd. Societatea pe care vor sa ne-o pregateasca politicienii gen Orban sau Dragnea este una in care ei si acolitii lor dispun de puteri nelimitate, exact ca pe vremea comunismului. Cred ca voi alege societatea vestica cu toate problemele ei.
sa completam
t_beriu [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 15:27
+29/59
O civilizatie vestica neutra din pdv religios cu respect pentru democratie si justitie, pe de o parte, si o civilizatie estica "crestina" traditionalista, adica un amestec de comunism nostalgic, autoritarism marca "tatucul atoatestiutor", totul condimentat cu influente bizantine (pile, mita, pesches), ca doar avem origini crestine.
inca 78 de comentarii comenteaza
Cookie Settings