Peste 2.000 de persoane au participat sâmbătă, în București, la un marș de comemorare a eroilor de la Revoluție. Manifestanții s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Piața Universității, iar apoi spre Piața Revoluției. În fața Palatului Regal, au fost citite numele tuturor martirilor din Decembrie 1989.

Mars in BucurestiFoto: Hotnews

Pe traseul marșului - Piaţa Victoriei - Piața Romană - Piaţa Universităţii - Palatul Regal - oamenii au scandat „Libertate!”, „Jos comuniștii!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roșie” sau „România cere: fără grațiere”. De asemenea, jandarmii au fost huiduți, manifestanțiii strigându-le „Slugilor” și „Jandarmeria apără hoția”

UPDATE 20:36 Protestul s-a încheiat după ce, în fața Palatului Regal, au fost citite numele tuturor victimelor de la Revoluție

UPDATE 19:15 Oamenii au ajuns în fața Palatului Regal unde se vor citi numele tuturor celor care au murit la Revoluție. Printre manifestanți este și filosoful Mihai Șora

UPDATE 19:08 Coloana de manifestanți se îndreaptă spre Piața Revoluției. Se scandează „Jandarmeria apără hoția” și „România cere: fără grațiere”

UPDATE 19:02 Se ține un moment de reculegere la Sala Dalles. Oamenii aprind candele.

UPDATE 18:54 Coloana se întoarce spre Sala Dalles de unde va pleca spre Piața Revoluției.

UPDATE 18:48 Se citesc numele celor care au murit la Revoluție în Piața Universității

UPDATE 18:41 Piața Universității e blocată. Manifestanții au ținut un moment de reculegere. Se cântă imnul.

UPDATE 18:39 O echipă a Antenei 3 a fost scoasă de jandarmi dintre manifestanții care le strigau reporterilor „Antena 3, niște derbedei”

UPDATE 18:34 Coloana a ajuns în Piața Universității. Se scandeaza „Libertate”, „Cinste lor, cinste lor, eroilor! și „Jos comuniștii!”.

UPDATE 18:18 Coloana se apropie de Piața Universității. Se scandează „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Nu vrem să fim conduși de hoți” și „PSD, ciuma roșie!”

UPDATE 18:00 Numărul participanților a crescut, în marș spre Piața Universității fiind acum peste 2000 de oameni.

UPDATE 17:51 Coloana se îndreaptă pe Magheru spre Piața Universității. Jandarmii sunt apostrofați de manifestanți. Li se strigă „Slugilor!” și „Jandarmeria apără hoția!”

UPDATE 17:49 Coloana a ajuns în Piața Romană. Participanții la marș aplaudă, în memoria celor care au murit la Revoluție. Se aprind candele și se depun flori la troiță. Se scandează „Cinste lor, cinste lor, eroilor!”

UPDATE 17:30 Coloana se apropie de Piața Romană. Se scandează „Păcat, păcat de sângele vărsat” și „Iliescu după Vișinescu”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”

UPDATE 17:26 Participanții la marș nu au uitat de jandarmii care au intervenit brutal la protestul din 10 august. Ei scandeaza „Jandarmeria apără hoția” și „Rușine să vă fie!” și „PSD, ciuma roșie”

UPDATE 17:20 Oamenii au plecat în mars spre Piața Romană. Se scandează „Libertate!” și „Jos comunismul”

Participanții la eveniment sunt rugați să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu 29 de ani. ”Ne vom strânge la ora 16:00 în Piața Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marș spre Piața Universității pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou. Ei au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeți?”, mai spun organizatorii. Demersul a fost inițiat de organizațiile Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România.