Gabriel Liiceanu în dialog cu Mirela Nagâț despre bestsellerul Așteptând o altă omenire - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019
Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Gabriel Liiceanu în dialog cu Mirela Nagâț despre bestsellerul Așteptând o altă omenire

de D.S. Luni, 10 decembrie 2018, 9:43
- a A+
Imagine
Miercuri, 12 decembrie, de la ora 19, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire cu Gabriel Liiceanu și Mirela Nagâț care vor vorbi despre volumul Așteptând o altă omenire de Gabriel Liiceanu, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2018. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

"Suntem doar o verigă către «ceva mai bun și mai înalt»? Va ieși vreodată din noi, ca dintr-o uriașă crisalidă, «omul cu adevărat uman»? Sau poate că ar trebui să ne împăcăm cu gândul că nu vom arăta niciodată mai bine decât ne-a creat bunul Dumnezeu?

Așteptând sau nu ceva mai înalt decât noi, s-ar cuveni deocamdată să ne punem această întrebare: cum ar fi bine să trăim ca «buni muritori»? Căci este o datorie de onoare, dacă tot am fost dotați cu rațiune, să încercăm să înțelegem ce trăim, după cum e o dezonoare a speciei să fi primit rațiune și să murim fără să fi încercat. Paginile acestei cărți s-ar fi putut tot atât de bine intitula Îndreptarul bunului muritor.“ – Gabriel Liiceanu


559 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings