Armenia: Premierul interimar Nikol Pashinyan conduce scrutinul parlamentar - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019

Armenia: Premierul interimar Nikol Pashinyan conduce scrutinul parlamentar

de S.A. Luni, 10 decembrie 2018, 3:14
- a A+
Imagine
Premierul interimar al Armeniei, Nikol Pashinyan, este pe cale de a-și consolida autoritatea, deoarece blocul său politic a luat o opţiune importantă de a câştiga alegerile parlamentare, au arătat rezultatele preliminare prezentate duminucă de Comisia Electorală Centrală (CEC), relatează Reuters citat de Mediafax.

Alianța My Step, care include Partidului Contractul Civil al lui Pashinyan, a câștigat peste 70% din voturi, pe baza rezultatelor obținute de la mai mult de 50% din secțiile de votare, a anunţat CEC pe site-ul său.Rezultatele au arătat că două partide moderate din opoziție - Prosperous Armenia și Bright Armenia - au obținut suficiente voturi pentru a intra în Parlament deoarece a fost eliminat pragul de 5%.

Pashinyan a demisionat în octombrie, astfel încât Parlamentul să poată fi dizolvat pentru alegerile anticipate, dar a rămas premier interimar.

"Cetățenii armeni au creat o majoritate revoluționară în Parlament", a declarat Pashinyan la sediul partidului său după publicarea primelor rezultate.

"Dacă această tendință continuă, majoritatea nu va avea probleme în implementarea modificărilor legislative", a adăugat acesta.

Pashinyan a venit la putere în Armenia, în mai după mai multe săptămâni de proteste în masă împotriva corupției și a nepotismului. Fostul jurnalist, care a fost închis pentru că a provocat tulburări în 2008, a marcat o pauză dramatică de la conducătorii-cadre care au condus Armenia de la sfârșitul anilor 1990.83 de afisari


felicitari Armeniei
Coco Whistle [utilizator], Luni, 10 decembrie 2018, 6:28
0/0
ei au ...un lider si o populatie care viseaza frumos.nimic nu e intimplator acolo.
comenteaza
Cookie Settings