Guvernul amână cu un an restituirea donațiilor pentru Cumințenia Pământului - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377luni 21 oct 2019

Guvernul amână cu un an restituirea donațiilor pentru Cumințenia Pământului

de CP Vineri, 7 decembrie 2018, 16:45
- a A+
Imagine
Guvernul României a aprobat vineri un proiect de OUG privind amânarea cu un an a finalizării procedurii de restituire a donaţiilor pentru Cumințenia Pământului. Aceasta trebuia finalizată până la data de 31 decembrie 2018, conform prevederilor OUG 117/2017. Potrivit noului act normativ, noul termen este 31 decembrie 2019."Restituirea donaţiilor este o operaţiune amplă şi complexă, presupunând implicarea, alături de Ministerul Culturii şi Identităţii Naționale (MCIN), a unor persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care ministerul a încheiat contracte pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele şi pe seama sa, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2016. Astfel, apare necesitatea prorogării termenului legal instituit, care să permită continuarea restituirii donaţiilor şi în cursul anului 2019, în vederea protejării intereselor tuturor cetăţenilor care s-au implicat în campania de donaţie", susține Ministerul Culturii.

"În lipsa acestor măsuri legislative luate în regim de urgenţă, impuse de o situaţie extraordinară, imprevizibilă, ar fi existat pericolul de a nu putea fi finalizată în totalitate returnarea donaţiilor şi, astfel, în consecinţă, pericolul de a fi prejudiciaţi donatorii. Nu ne puteam permite așa ceva", a declarat ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

În 2016, Guvernul a lansat o campanie pentru cumpărarea statuii Cuminţenia Pământului. Guvernul urma să aloce 5 milioane de euro, iar alte 6 milioane de euro urmau să vină din donaţii. Până pe 30 septembrie 2016 s-au strâns însă doar 1,2 milioane de euro și astfel campania a eșuat. În aceste condiții, Guvernul s-a văzut obligat să înceapă procedurile de restituire a banilor.


1894 de afisari


...
Dr.Mythnick [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 19:47
+8/8
dupa ce ca sunt de rahat ca nu au vrut sa cumpere opera de arta pentru statul roman... acum mai pastreaza si banii ca niste hoti jegosi.
țeapă
anonimicus [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 21:00
+8/8
carevasăzică ați donat pentru pensiile speciale și salariile mărite ale funcționarilor de lux ai statului.
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings