Reacția PSD la atacul președintelui: "Iohannis pur și simplu blochează România. Vom utiliza toate mijloacele legale și constituționale" - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3072marţi 15 oct 2019

Reacția PSD la atacul președintelui: "Iohannis pur și simplu blochează România. Vom utiliza toate mijloacele legale și constituționale"

de I.R. Vineri, 7 decembrie 2018, 15:20
- a A+
Imagine
​Partidul Social Democrat a reacționat la decizia lui Klaus Iohannis de a amâna numirea noilor miniștri, despre care afirmă că este "iresponsabilă". Potrivit unui comunicat de presă, această decizie blochează "funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României", iar social-democrații avertizează că vor folosi toate mijloacele legale și constituționale.În plus, ei îi reproșează lui Iohannis atitudinea sa față de premierul Viorica Dăncilă.

"Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte. Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală.

Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene" se arată în comunicatul PSD.

Social-democrații susțin că șeful statului "a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului".

"Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă," mai spun ei.

PSD avertizează că "va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României."

Klaus Iohannis i-a atacat dur pe premierul Viorica Dăncilă și pe șeful PSD, Liviu Dragnea , pe care l-a numit din nou "infractorul" care conduce Guvernul prin interpuși. Șeful statului a comentat că, deși Dăncilă a sesizat CCR, acest lucru nu va rezolva problema, deoarece aceasta "nu este una constituțională, este una politică".


2549 de afisari


Am aflat azi ca Iohannis nu face autostrazi:
alibaba: 10.8.18,26.5.19,HN [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 15:34
+26/30
"Iohannis blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală."

Si ca sluga INTAIULUI INFRACTOR din Romania este o doamna:

"Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă"
Bun simt
D.M.A.Gogu [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 15:41
+22/26
PSD are trebui sa dea dovanda de bun simt si sa propuna oameni competenti si fara probleme de natura penala pentru posturile de minsitru. In schimb, reinventeaza rotatia cadrelor si face din "penal" sau "corupt" un titlu de glorie. Obedienta si inabilitatea intelectuala sunt , de asemenea, in top, important e sa asculti orbeste si sa lucrezi pentru cine trebuie.
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings