Ţările UE care nu acceptă migranţi ar putea fi obligate să achite contribuţii - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019

Ţările UE care nu acceptă migranţi ar putea fi obligate să achite contribuţii

de V.M. Vineri, 7 decembrie 2018, 0:24
- a A+
Imagine
Ţările membre ale Uniunii Europene care vor refuza acceptarea imigranţilor extracomunitari ar putea fi obligate să achite contribuţii de solidaritate, confirm unui proiect elaborat de Franţa şi Germania, afirmă surse citate de agenţia Reuters.



Mediafax relatează că, potrivit unui proiect de document care a circulat la o reuniune a miniştrilor de Interne din UE şi obţinut de agenţia Reuters, planul prevede în continuare obligativitatea ţărilor europene de a accepta solicitanţi de azil, dar pot fi făcute excepţii pentru ţările care contribuie cu "măsuri alternative de solidaritate".

Surse diplomatice au explicat că terminologia se referă la contribuţii la bugetul UE sau la proiecte pentru dezvoltare în ţări africane. Planul vizează depăşirea disensiunilor între naţiuni UE precum Germania, care acceptă imigranţi, şi ţări estice precum Ungaria, reticente să ofere azil.

Documentul prevede instituirea unui mecanism la nivelul Uniunii Europene pentru a se evita o situaţie în care toate ţările ar putea opta pentru achitarea de contribuţii financiare.

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, declara recent că alocarea de fonduri pentru dezvoltarea ţărilor din Africa, astfel încât să nu mai existe afluxuri masive de imigranţi, ar fi un compromis acceptabil pentru statele central şi est-europene care nu acceptă imigranţi extracomunitari.

În octombrie, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a somat ţările central şi est-europene să respecte normele statului de drept şi sistemul de distribuire a imigranţilor extracomunitari, reiterând că Uniunea Europeană "nu este supermarket". Emmanuel Macron ar vrea un sistem de condiţionare a finanţării UE de respectarea standardelor fiscale şi în domeniul muncii. Liderul de la Paris a cerut "vizibilitate şi claritate" privind politicile asociate bugetului european. "Cred că ar fi un lucru normal să fie sistate fondurile dacă sunt încălcate valorile comune. Dacă fondurile europene sunt utilizate pentru îndepărtarea de principiile statului de drept, atunci este vorba de încălcarea condiţiilor iniţiale pentru admiterea în Uniunea Europeană", a explicat Macron. Amintind că fondurile europene sunt destinate şi convergenţei economice, Macron a subliniat: "Voi respinge un buget european folosit pentru finanţarea divergenţelor, în materie fiscală, în domeniul valorilor comune şi pe piaţa muncii". Liderii ţărilor central şi est-europene se opun condiţionării accesării fondurilor de coeziune de primirea extracomunitarilor şi de respectarea principiilor statului de drept.

În aprilie 2017, Consiliul Uniunii Europene a propus oferirea unor subvenţii de câte 60.000 de euro pentru fiecare imigrant statelor UE care primesc extracomunitari peste cotele stabilite de Comisia Europeană, iar ţările care nu primesc ar urma să achite sumele.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.


1784 de afisari


2 chestii
aramos [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 10:07
+14/26
Nimeni nu doreste migratie necontrolata, ea se intampla si trebuie cautate solutii care deseori implica mari eforturi politice si banesti, Solutiile propuse de partidele populiste sunt simpliste si nerealiste.

Ideea incompatibiliatatii culturale e o marota, a fost invocata de-a lungul istoriei fata de multe grupuri pentru a justifica atitudinile intolerante.
Perfect
xan [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 9:14
+12/24
Cu banii necesari traiului unui migrant in Europa traiesc bine zece africani in tara lor.
Asa ca daca banii merg in fonduri pentru Africa, atunci sa platim compensatii. Toti cei care mai au un dram de compasiune si luciditate ar trebui sa vada ca asta e solutia.
inca 63 de comentarii comenteaza
Cookie Settings