Rectorul Academiei de Poliţie din Bucureşti, Adrian Iacob, este acuzat că şi-ar fi obţinut cu plagiate titlu de doctor şi, implicit, actuala funcţie. Unul dintre articolele publicate de acesta, în drumul spre titlul academic, apăruse cu un an înainte, sub o altă semnătură, potrivit Digi 24. Autorul spune că a fost de acord cu preluarea şi chiar a cerut să nu fie menţionat.

Adrian IacobFoto: academiadepolitie.eu

Rectorul Academiei de Poliţie susţine că nu a plagiat, deşi semnătura lui apare pe două articole "ştiinţifice" scrise de fapt de alţi autori. Profesor universitar doctor, şi, de curând, chestor de poliţie, Adrian Iacob susţine că e vorba de colaborări, nu de furt de idei.

”Epidemie” de plagiate la Academia de Poliție

Luna trecută, prorectorul instituţiei, Mihail Marcoci, a spus că 55 de teze de doctorat din cele 149 verificate la Academia de Poliţie, din perioada 2011-2018, au coeficienţi de similitudine care depăşesc pragul admis, ceea ce înseamnă că ar putea apărea "chestiuni plagiate". Unele lucrări nu au putut fi verificate pentru că sunt la Parchet, în anchete.

Marcoci declara pe 22 noiembrie că s-a reuşit verificarea a 149 de teze de doctorat, toate disponibile în format Word, singurul care permite verificarea similitudinii electronice între textele din tezele de doctorat, respectiv sursele disponibile în mediul online. Din aceste 149 de teze, 94 s-au încadrat în coeficienţii de alertă, rezultând un număr de 55 de teze la care aceşti coeficienţi de similitudine au fost depăşiţi, a spus prorectorul Academiei de Poliţie.