Rectorul Academiei de Poliţie, acuzat de plagiat / Un articol publicat de el apăruse cu un an înainte sub altă semnătură - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3072marţi 15 oct 2019

Rectorul Academiei de Poliţie, acuzat de plagiat / Un articol publicat de el apăruse cu un an înainte sub altă semnătură

de G.S. Joi, 6 decembrie 2018, 8:19
- a A+
Imagine
Rectorul Academiei de Poliţie din Bucureşti, Adrian Iacob, este acuzat că şi-ar fi obţinut cu plagiate titlu de doctor şi, implicit, actuala funcţie. Unul dintre articolele publicate de acesta, în drumul spre titlul academic, apăruse cu un an înainte, sub o altă semnătură, potrivit Digi 24 . Autorul spune că a fost de acord cu preluarea şi chiar a cerut să nu fie menţionat.Rectorul Academiei de Poliţie susţine că nu a plagiat, deşi semnătura lui apare pe două articole "ştiinţifice" scrise de fapt de alţi autori. Profesor universitar doctor, şi, de curând, chestor de poliţie, Adrian Iacob susţine că e vorba de colaborări, nu de furt de idei.

"Epidemie" de plagiate la Academia de Poliție

Luna trecută, prorectorul instituţiei, Mihail Marcoci, a spus că 55 de teze de doctorat din cele 149 verificate la Academia de Poliţie, din perioada 2011-2018, au coeficienţi de similitudine care depăşesc pragul admis, ceea ce înseamnă că ar putea apărea "chestiuni plagiate". Unele lucrări nu au putut fi verificate pentru că sunt la Parchet, în anchete.

Marcoci declara pe 22 noiembrie că s-a reuşit verificarea a 149 de teze de doctorat, toate disponibile în format Word, singurul care permite verificarea similitudinii electronice între textele din tezele de doctorat, respectiv sursele disponibile în mediul online. Din aceste 149 de teze, 94 s-au încadrat în coeficienţii de alertă, rezultând un număr de 55 de teze la care aceşti coeficienţi de similitudine au fost depăşiţi, a spus prorectorul Academiei de Poliţie.
1382 de afisari


Furt cu acordul proprietarului.
asavreau [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 8:44
+4/6
Au mai fost discuții pe această temă,dar subiectul a fost abandonat repede.Semn că practica este mai extinsă decât se știe.Nu cred că proprietarul a acceptat gratuit.Miza este mare pentru făptaș și proprietarul a scos un ban pentru un articol care nu-i aducea nici-un venit.Legal nu-i infracțiune,dar moral este și în domeniul intelectual principiile moralității trebuie să domine și să fie respectate altfel ajungem la societatea care o avem,cu analfabeți funcționali în Guvern,cu falși juriști care fac legi și dezmembrează sistemul juridic.Îl modernizează desființându-l!Vom avea dreptul să deținem arme.Oricâte.
nulitati academice
NoFive [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 9:02
+4/4
Rector la politie, auzi tu acolo. Multa stiinta e si acolo, savanti cu totii, de-a dreptul. E asa o foame de titluri academice, de forme fara fond, oamenii astia alearga dupa certificarea academica a ceea ce le lipseste de fapt: simpla educatie scolara. Doctor in apararea patriei, doctor in interes national, doctor in suflat in fluier cind treci strada. Cred ca sintem natia cu cei mai multi oameni de (pseudo) stiinta certificati de diplome fara nicio acoperire.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings