ANRE caută soluții pentru o taxă de mediu la centralele termice de apartament - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

ANRE caută soluții pentru o taxă de mediu la centralele termice de apartament

de R.M. Marţi, 4 decembrie 2018, 17:57
- a A+
Imagine
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) analizează cum poate taxa centralele termice individuale. "Ne gândim să vedem dacă nu există totuși soluții prevăzute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu să poată fi impusă și acestor centrale individuale", a declarat un responsabil ANRE, citat de profit.ro .


Acesta a argumentat că aceste centrale termice au un grad mare de poluare.

"Ne vom trezi, și ar fi bine să facem măsurătorile astea, că, cu toate că am desființat și am redus capacitățile în instalații de cogenerare, poate ineficiente, rezultatul este creșterea emisiilor de CO2 în aglomerări urbane, mai ales că aceste centrale de apartament nu au niște condiții de mediu impuse clar de legislația actuală. Ne gândim să vedem dacă nu există totuși soluții prevăzute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu să poată fi impusă și acestor centrale individuale", a declarat Viorel Alicuș, șeful Direcției generale eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică din ANRE, invitat la dezbaterile Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților pe marginea cererii președintelui Iohannis de reexaminare a proiectului modificării Legii termiei, potrivit profit.ro.

Oficialul ANRE a invocat și faptul că, în doar trei ani, în perioada 2015 - 2017, "capacitatea acestor centrale a crescut de la 3.400 MW la 5.500 MW".

Citește și


9128 de afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 4 decembrie 2018, 18:02
+54/60
A naibii poluare
Vinceroy [utilizator], Marţi, 4 decembrie 2018, 18:03
+54/60
Dar complexul de la Rudeni Chiajna, care impute in fiecare noapte un sfert de capitala, numai pe ala nu il "gaseste" nimeni - totul e OK acolo, nu?
inca 77 de comentarii comenteaza