Președintele Microsoft face apel la reglementarea tehnologiei de recunoaștere facială: Anul 2024 ar putea să arate ca ,,1984" - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Președintele Microsoft face apel la reglementarea tehnologiei de recunoaștere facială: Anul 2024 ar putea să arate ca ,,1984"

de Anda Zahiu Vineri, 9 noiembrie 2018, 8:21
- a A+
Imagine
Președintele Microsoft, Brad Smith, a elaborat un scenariu înspăimântător în care tehnologia recunoașterii faciale, dacă este lăsată necontrolată, ar putea schimba total modul în care trăim și ceea ce tip de intimitate ne mai rămâne la dispoziție, scriu cei de la recode.net .,,Este posibil ca de fiecare dată când intri într-un magazin un comerciant cu amănuntul să știe când ai fost acolo ultima oară, ce bun ai ales, ce ai cumpărat", a declarat el miercuri la Web Summit, o conferință tech din Lisabona, Portugalia.

,,Cred că și acest lucru trece într-un plan secundar în comparație cu ceea ce ar putea face pentru relațiile dintre indivizi și stat."

Avertismentul lui Brad Smith

,,Pentru prima dată în istorie, lumea se află în pragul folosirii la scară largă a tehnologiei care ar da guvernului capacitatea de a urmări pe oricine oriunde și oricând. Ar putea ști exact unde mergeți, unde ați fost în trecut și unde ați fost ieri. Și acest lucru are consecințe profunde în raport cu libertățile civile fundamentale pe care se bazează societățile democratice. Înainte de a ne trezi și de a afla că anul 2024 pare a fi cartea "1984", să ne dăm seama ce fel de lume dorim să creăm și care sunt măsurile de protecție pe care trebuie să le folosim, care sunt limitele companiilor și guvernelor pentru utilizarea acestei tehnologii."

Smith nu este singurul care este preocupat de reglementarea noilor tehnologii. Fostul premier britanic Tony Blair, care i s-a alăturat lui Smith pe scenă la Summit-ul Web, a subliniat, de asemenea, importanța reglementării tehnologiilor cu potențial de invadare a sferei private.


2145 de afisari


Incă un IT-ist fățarnic
YorkshireTerrier [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:40
-1/9
Cine produce tehnologia de recunoastere faciala?
Nu voi IT-istii o produceti si o vindeti?
Daca pe Smith il freaca atat de tare grija cu privire la invadarea intimitatii, ar trebui sa nu produca softuri capabile sa invadeze intimitatea oamenilor.
Nu-i frumos sa iei banii cu o mana si sa tragi semnale de alarma cu cealalta. Asta e fățărnicie!
lupii astia in blani de oaie
AndJorj [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:55
-1/9
pe ei ii intereseaza sa ne supravegheze doar cele cateva corporatii mari, nu si alte entitati (de ex guvernele). Pentru ca toate aceste informatii inseamna putere, si le-ar placea mult ca aceasta putere sa fie doar in mana lor.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings