Comisarul Gunther Oettinger, la Bucureşti: Statul de drept este cheia. Aşteptăm o preşedinţie de succes a României la Consiliul UE - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

Comisarul Gunther Oettinger, la Bucureşti: Statul de drept este cheia. Aşteptăm o preşedinţie de succes a României la Consiliul UE

de V.M. Marţi, 30 octombrie 2018, 17:08
- a A+
Imagine
Comisarul european Gunther Oettinger a declarat, marţi, că statul de drept reprezintă o valoare importantă a Uniunii Europene, arătând că se aşteaptă ca România să aibă o preşedinţie de succes la Consiliul UE, transmite Agerpres."În general, statul de drept este o valoare importantă a Uniunii Europene. Aşadar, dincolo de independenţa avocaţilor şi instanţelor şi numărul judecătorilor care sunt independenţi de guverne, statul de drept este cheia şi trebuie să verificăm ce facem în câteva state membre, precum Polonia. Dacă ceva nu merge bine putem accepta reforma sau să nu o acceptăm. Noi, Comisia Europeană, trebuie să fim obiectivi şi echitabili. România este o ţară importantă, un membru important al UE şi are o dezvoltare impresionantă a economiei (...) şi aşteptăm din ianuarie anul viitor o preşedinţie (n.r. - a Consiliului Uniunii Europene) care să fie un succes pentru România şi pentru Uniune", a spus Oettinger, după ce a participat la conferinţa "Drumul către Sibiu - Un pas mai aproape", organizată la Bucureşti de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

El a fost întrebat dacă este sigur de succesul României la preşedinţia Consiliului UE în contextul în care există dezbateri cu privire la asumarea acestui rol.

"Noi nu suntem parte la aceste dezbateri, trebuie să fim obiectivi şi neutri, trebuie să înţelegem, să analizăm şi dacă ceva merge prost atunci trebuie să ne adresăm aşa cum colegul meu Timmermans şi Comisia au făcut-o şi o fac în Polonia şi în Ungaria. (...) Sunt sigur că Guvernul şi preşedintele dvs sunt pregătiţi să preia preşedinţia (n.r. - Consiliului Uniunii Europene) şi să joace un rol important şi de succes", a afirmat comisarul european pentru buget şi resurse umane.


662 de afisari


Optimism?
aladdin [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 17:15
+1/1
"Aşteptăm o preşedinţie de succes a României la Consiliul UE"

Mai aveti de asteptat. Poate data viitoare (cu accent pe "poate").
Statul de drept DE FATADA din Bucuresti
Habermas [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 17:36
0/0
Va asigura o Presedientie DE FATADA. Nimic mai mult. dar mai putun, oh da, de asta sunt capabili si au si ajutor: Rusia.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings