Noul ministru al Cercetării nu crede în evoluționism: " Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant" - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Noul ministru al Cercetării nu crede în evoluționism: " Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant"

de G.S. Joi, 25 octombrie 2018, 14:42
- a A+
Imagine
Profesorul universitar Nicolae Hurduc, propunerea pentru ministerul Cercetării și Inovării, a declarat, într-un interviu din luna septembrie a acestui an că nu acceptă teoria evoluționistă că omul se trage din maimuță și că preferă "o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor"."Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor", spune Hurduc în interviul pentru Ziarul de Iași .

"Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare", declara el luna trecută.

Apoi, "după uraganul stârnit" prin acest interviu, domnul Hurduc a revenit cu precizări pe 15 septembrie pe pagina domniei sale de Facebook: "Văd că am reușit să stârnesc un adevărat uragan, prin articolele apărute în Ziarul de Iași. Am anticipat multe dintre injuriile care mi-au fost aduse la cunoștință cu forța. In marea lor majoritate nu merită nici un răspuns. Mulți susțin ideea de progres, fără a băga de seamă că se învârt în cerc de zeci de ani buni. Domnilor colegi, Teoria evoluționistă nu poate fi nemuritoare ! Evident că va veni un moment (a și venit de fapt) în care va fi înlocuită de altceva, pentru că în principiu, cunoașterea câștigă teren. Nici o teorie, oricât ar fi de bună, nu poate fi nemuritoare ... Discutăm acum de spații paralele, de brane, de strune, de lucruri absolut necunoscute acum 100 de ani. Sigur că le putem lua în râs, dar viitorul vine peste noi, indiferent dacă suntem de acord sau nu."


Hurduc este al doilea decan al unei facultăți din Iași, după Tudorel Toader, ce ajunge în Guvernul Dăncilă. Interesant este, însă, răspunsul pe care l-a dat la un copmentariu prin care era implorat "să-l ia înapoi" pe Toader: "Aș vrea eu".Nicolae Hurduc, decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului "Cristofor Simionescu" de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, este propunerea premierului Dăncilă pentru postul de ministru al Cercetării . Premierul a anunțat că propunerea a fost transmisă președintelui Iohannis.
15968 de afisari


Dr. Polymer asta pare a fi un chimist foarte bun
Habermas [utilizator], Joi, 25 octombrie 2018, 15:19
+37/47
Dar s-ar putea sa sufere de boala celor prea ingust specializati (in cazul lui, polimeri): au o intelegere limitata la mica lui patratica si nu inteleg cum functioneaza natura / lucrurile in ansamblu.

De exemplu, orice biolog ii poate explica acestui chimist trei lucruri de doi lei, simple, dar pe care acest om pare sa le ignore:

1. Orice maimuta este un organism extraordinar de complex. A crede ca doar omul este complex iar alte specii sunt simple este un exemplu de prostie colosala.

2. Omul insusi (adica noi, specia Homo sapiens) este o specie de maimuta, deoarece face parte din Ordinul Primates (adica maimute), Sub-ordinul Simiiformes, familia Hominidae, genul Homo (din care mai fac parte si alte specii de oameni, acum disparute: Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo floresiensis, Homo denisovensis, Homo neanderthaliensis).

Deci nu "se trage", ci ESTE maimuta. Este regretabil ca domnul profesor chimist se exprima ca un profan (m-am abtinut sa scriu semi-analfabet) in ale stiintei.

3. Este inadecvata exprimarea ca "se trage" dintr-o alta specie de maimuta si din alt punct de vedere: cand spunem maimuta, in limbaj comun (ne-stiintific), se intelege ce ne tragem din maimutele pe care le stim noi (cimpanzei, gorile, etc), ceea ce este - ca sa ma exprim delicat - o neglijenta logica. Exprimarea corecta este: maimuta Homo sapiens (noi adica) si alte specii de maimuta au origini comune. Adica "se trag" din specii comune acum disparute. Speciile care sunt inca vii in natura nu au cum sa se traga unele din altele, deoarece sunt forme de adaptare simultana la un mediu de viata pe planeta Pamant care este in permanenta schimbare - speciile noi formate intotdeauna inlocuiesc speciile vechi pentru ca sunt mai adaptate la mediu, deci sunt mai competitive si castiga in competitia pentru resurse. La fel cum Homo sapiens a inlocuit in Europa Homo neanderthaliensis pentru ca avea un fitness mai ridicat (da, mai putin adaptat la clima rece dar mai adaptabil prin unelte).
...
CosminMaricari [utilizator], Joi, 25 octombrie 2018, 15:06
+36/40
Măi dragă Hotnews, schimbați titlul că vă faceți de râs. Nici teoria evoluției nu spune că omul „se trage din maimuță”, ci că avem un strămoș comun primatele actuale. Doar pentru că stimabilul viitor fost ministru este incult, asta nu înseamnă că trebuie musai să vă exprimați la nivelul pe care l-ar putea el înțelege.
inca 77 de comentarii comenteaza
Cookie Settings