Unul dintre suspecții în cazul dispariției jurnalistului saudit a murit într-un accident de mașină la Riad (presă) - Hotnews Mobile
1 € 4,7287 1 USD 4,2241joi 20 iun 2019

Unul dintre suspecții în cazul dispariției jurnalistului saudit a murit într-un accident de mașină la Riad (presă)

de C.D. Joi, 18 octombrie 2018, 11:55
- a A+
Imagine
​​Mashal Saad al-Bostani, unul dintre cei 15 suspecți în cazul dispariției jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi, a murit într-un accident de mașină, la Riad, scrie presa turcă .​​Mashal Saad al-Bostani, în vârstă de 31 de ani și locotenent în Forțele aeriene ale Arabiei Saudite, este unul dintre cei 15 suspecți care au aterizat în Turcia, pe 2 octombrie, și a mers la consulatul din Istanbul în timp ce Jamal Khashoggi era acolo, potrivit cotidianului Yeni Şafak. Ziarul precizează că sursele sale nu i-au furnizat alte detalii despre accident, iar rolul lui al-Bostani în acest caz nu este deocamdată lămurit.Jurnalistul Jamal Khashoggi nu a mai dat semne de viaţă după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul pentru demersuri administrative, la 2 octombrie. Potrivit autorităţilor turce, el a fost asasinat în sediul consulatului de o echipă venită din Arabia Saudită. Până acum, Riadul a dat asigurări că el a părăsit reprezentanţa diplomatică la scurt timp după, însă nu este în măsură să aducă dovezi în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Ultimele șapte minute din viața lui Jamal Khashoggi. Jurnalistul saudit ar fost torturat, decapitat și tranșat de un medic legist care asculta muzică

The Washington Post a relatat că 11 dintre cei 15 suspecţi saudiţi menţionaţi de către autorităţile turce au legături cu serviciile de securitate saudite.

De asemenea, potrivit The New York Times, poziţia suspecţilor în cadrul guvernului saudit şi legăturile mai multora dintre ei cu prinţul moştenitor "ar putea face mult mai dificilă absolvirea acestuia de orice responsabilitate" în dispariţia lui Jamal Khashoggi. "Iar prezenţa unui medic legist specializat în autopsii sugerează că operaţiunea ar fi putut fi pregătită de la bun început având ca scop un deznodământ letal", dezvăluie publicaţia.

Potrivit Washington Post, Ankara a anunţat SUA că deţine înregistrări audio şi video care arată cum Jamal Khashoggi a fost "interogat, torturat, apoi ucis" în interiorul consulatului, iar ulterior trupul său a fost dezmembrat. De asemenea, potrivit unui oficial turc citat de CNN, trupul lui Jamal Khashoggi ar fi fost tăiat în bucăți după ce a fost ucis în urmă cu două săptămâni în interiorul consulatului saudit din Istanbul.
5555 de afisari


Curatenia de toamna
emil bobu [utilizator], Joi, 18 octombrie 2018, 12:04
+16/16
Sau cum zicea Haile Selassie: "We have finished the job, what shall we do with the tools?"
toti 15 or sa aiba niste accidente
cristi_an [utilizator], Joi, 18 octombrie 2018, 12:26
+12/12
asteptam stiri despre urmatorii 14
inca 7 comentarii comenteaza