Eurobarometru Scădere dramatică de încredere a românilor în UE: mai puțin de jumătate cred că apartenența la Uniune este un lucru bun / În cazul unui referendum, 65% ar vota însă împotriva unui Roexit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4172miercuri 27 mai 2020

Eurobarometru Scădere dramatică de încredere a românilor în UE: mai puțin de jumătate cred că apartenența la Uniune este un lucru bun / În cazul unui referendum, 65% ar vota însă împotriva unui Roexit

de C.D. Miercuri, 17 octombrie 2018, 10:36
- a A+
Imagine
România înregistrează cea mai mare scădere la nivelul UE în ceea ce privește percepția privind apartenența la Uniune. Potrivit ultimului eurobarometru publicat de Parlamentul European, în luna septembrie, 49% dintre români susțineau că statutul de membru UE este un lucru bun, în scădere cu 10 procente față de luna aprilie.


Cu toate acestea, în cazul unui posibil referendum privind ieșirea din UE, 65% dintre români ar vota împotrivă, doar 17% dintre cei intervievați optând pentru un roexit.În ceea ce privește beneficiile apartenenței la UE, 64% dintre români spun că acestea există, iar 30% spun că integrarea nu a venit cu lucruri bune în plus.

În ansamblu, potrivit autorilor studiului, cetățenii europeni susțin că integrarea țării lor în UE este un lucru bun, 62%. Mai mult, 68% dintre cei intervievați consideră că tara lor a beneficiat din statutul de membru, acest procent fiind cel mai mare înregistrat după 1983 încoace.

CITEȘTE AICI DOCUMENTUL COMPLET


4234 de afisari


Fiindca romanii asteapta UE sa le bage in traista
emil bobu [utilizator], Miercuri, 17 octombrie 2018, 10:44
+27/37
Romanii cred ca vine UE si ne rezolva toate problemele, cand de fapt problemele noastre vin din ticalosia, lacomia, lenea romanilor si aici se pot rezolva.

Se vede mentalitatea romaneasca de forma "lasa ca vin altii si repara".

Singura solutie: propria evolutie.

Nu mai fiti lacomi, nu va mai inchinati la dictatori pentru o slujba la stat, nu mai cersiti spagi electorale, nu mai tolerati mizeria din spitale pentru un bacsis, mergeti si votati cu partide progresiste, nu cu dinozaurii comunisti - iata un inceput.
asta face PSD
liviu_ [utilizator], Miercuri, 17 octombrie 2018, 10:42
+22/36
o sa iesim din UE si o sa ajungem mai rau ca venezuela...

dar na... o meritam pentru ca suntem un popot de idioti!
inca 70 de comentarii comenteaza
Cookie Settings