O instanță din Turcia a hotărât eliberarea pastorului american Andrew Brunson - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

O instanță din Turcia a hotărât eliberarea pastorului american Andrew Brunson

de N.O. Vineri, 12 octombrie 2018, 16:58
- a A+
Imagine
O instanță din Turcia a hotărât vineri eliberearea pastorului american Andrew Brunson din arest la domiciliu, relatează AFP.Instanța din Aliaga din regiunea Izmir l-a condamnat pe pastor la trei ani și o lună de închisoare, dar l-a eliberat, după ce a ținut cont de timpul petrecut în arest la domiciliu și datorită comportamentului său în timpul procesului, potrivit corespondentului AFP.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat ieri că eliberarea pastorului american Andrew Brunson din custudia autorităților din Turcia ar fi un pas important și "singurul lucru corect de făcut".
Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

În ciuda presiunilor făcute de Administrația președintelui american Donald Trump, președintele turc Tayyip Erdogan a insistat că nu poate încălca independența sistemului judiciar și că decizia finală va fi luată de Curtea care se ocupă de procesul pastorului.


1002 afisari


Da, da
midufi [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 17:56
+5/5
astia sunt ca psd-ul nostru: nu inteleg decat de bata.
S-au trezit dupa picioarele in c_r de la americani si si-au adus aminte de "printipii"
uite domle' ca Erdogan
silviu_dumitrescu [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 18:00
+4/4
a avut dreptate: Justitia este independenta in Turcia :)
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings