Biserica Ortodoxă Rusă va rupe legăturile cu Constantinopolul (presă) - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Biserica Ortodoxă Rusă va rupe legăturile cu Constantinopolul (presă)

de R.M. Vineri, 12 octombrie 2018, 9:09
- a A+
Imagine
Biserica Ortodoxă Rusă va trebui să rupă relaţiile cu Constantinopolul, după ce Sinodul întrunit la Istanbul a recunoscut autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a declarat joi Alexandr Volkov, purtător de cuvânt al patriarhului rus Chiril. Declaraţiile lui Volkov sunt citate de agenţia Interfax, preluată de Reuters, şi de Ria Novosti, preluată de AFP, scrie Agerpres ."Patriarhia Constantinopolului a luat astăzi o decizie catastrofală. În primul rând pentru sine şi în general pentru întreaga ortodoxie", a apreciat Volkov.

Sinodul a anulat totodată excomunicarea patriarhului ucrainean Filaret, pe care a decis să îl "restabilească în funcţia sa ierarhică".

Filaret este ierarhul care a înfiinţat o Biserică Ortodoxă Ucraineană în 1991, după ce Ucraina a devenit stat independent. El s-a proclamat patriarh al acestei biserici şi ca urmare a fost excomunicat de Patriarhia Rusă.
Patriarhia de la Constantinopol a recunoscut joi, la capătul unui sinod de două zile la Istanbul, o Biserică ortodoxă independentă în Ucraina, decizie care sigur va stârni furia Moscovei, informează AFP.

Într-un comunicat difuzat la finalului Sfântului Sinod, Patriarhatul Constantinopolului a anunțat "reînnoirea deciziei deja luate conform căreia Patriarhia Ecumenică va proceda la acordarea autocefaliei Bisericii Ucrainei".
2912 afisari


Multa Placutza (Suedeza) Finlandeza
un domn [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 9:23
+12/14
(Simo Hayha, dezinfectant profesional impotriva URSS) iti doresc Gaspadin Kiril!
Suferă de autocefalie...
BEDE [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 9:26
+10/10
Apostolul Pavel spune "Hristos este capul bisericii". Atunci, toate aceste organizații numite biserici, care mai sunt și autocefale înseamnă că nu sunt biserica lui Hristos... Bisericile naționale și autocefale au ajuns să-i îndemne pe credincioșii lor să se războiască cu alți creștini din alte biserici.
Tare trist.
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings