Băsescu: Ar trebui să plece din Guvern Teodorovici, Stănescu, Daea, Dănuţ Andruşcă, Plumb; pentru Plumb ar trebui să fie un minister de tăiat frunze la câini.Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, joi seară, la B1 TV, o analiză a Guvernului Dăncilă. Băsescu a spus că Eugen Teodorovici ”este un mare aburitor”, Dănuţ Andruşcă este ”o panaramă”, teodot Meleşcanu este o ”mumie pietrificată în tradiţiile vechii diplomaţii româneşti, lipsită de dinamism şi cu linii fixe”, în timp ce Victor Negrescu este ”isteţ, dar nu-i folosesşte cu nimic că e prea mic în funcţie”. Despre Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, Băsescu a spus că are un mod de a gândi ”ridicol”, însă a apreciat activitatea Anei Birchall. Fostul şef de stat a spus că mulţi sunt ”incompetenţi” şi ar trebui ”să plece”, potrivitAdevarul.

politicFoto: Colaj foto

Fost ministru al Educației: Liviu Dragnea este doar un „accident al istoriei”.Fostul ministru al Educației, Remus Pricopie, afirmă că prin tot ceea ce face, liderul PSD, Liviu Dragnea, demonstrează că este doar un „accident al istoriei”. "Modul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, tratează jurnaliștii, etichetându-i drept <> arată disprețul acestui om față de ceilalți și lipsa lui de măsură. Reiterez faptul că domnul Liviu Dragnea nu are simț democratic şi că, prin tot ce face, demonstrează că este doar un <> - atât în postura de lider de partid, cât și în postura de coordonator din umbră, de aproape doi ani, al Guvernului României", a scris Remus Pricopie pe contul său de Facebook, potrivitEuractiv.

Petre Lăzăroiu de la CCR a plagiat o carte de acum 85 de ani.Printre cei nouă judecători de la Curtea Constituțională a României se află încă un „măr stricat“. Newsweek România a descoperit că Petre Lăzăroiu nu își merită locul în prestigioasa instituție din angrenajul democrației românești.Din trei motive. Primul se referă la faptul că judecătorul constituțional a plagiat de mai multe ori în lucrarea sa de doctorat. „Recordul“ îl reprezintă un articol de zeci de pagini publicat acum aproape 85 de ani, pe care Petre Lăzăroiu l-a copiat integral, cu tot cu note de subsol, potrivitG4media.

Luaţi-l de guler pe Dragnea! Şeful PSD ţine în loc un important proiect ce priveşte Iaşul!Proiectul autostrăzii Iaşi -Târgu Mureş agită spiritele pe scena politică naţională. Un val de reacţii s-a iscat după ce comisarul european Corina Creţu (PSD) a criticat, din nou, modul în care guvernul PSD-ALDE gestionează proiectul. Pe scurt, comisarul spune că autostrada poate fi finanţată din fonduri europene (atât proiectarea, cât şi construcţia), dar guvernul aruncă în spaţiul public, într-un mod absolut inexplicabil, ideea unui parteneriat public-privat. Soluţie ce s-a dovedit, în alte proiecte, o himeră a ultimilor 30 de ani. Declaraţiile Corinei Creţu, de o duritate fără precedent, au determinat reacţii nu doar din Capitală, ci şi din alte zone ale ţării care, anterior, nu acordau, în mod neapărat, o atenţie asupra acestui proiect, potrivitZiarul de Iasi.

Lovitură de proporții la Consiliul Economic și Social: Dăncilă a scos peste noapte toate asociațiile critice.Măsură brutală a premierului Dăncilă, care peste noapte a înlăturat prin decizie publicată în Monitorul Oficial toate asociațiile critice din Consiliul Economic și Social. Din 15 membri, singurii menținuți au fost Asociația Municipiilor din România și FACIAS. Consiliul Economic și Social are rol esențial în procesul legislativ al guvernului, pentru că analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de Executiv. Potrivit Monitorului Oficial, decizia premierului Viorica Dăncilă este întemeiată pe o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, făcută pe 22 iunie și ajunsă la Guvern abia 4 luni mai târziu, pe 8 octombrie, potrivitEdupedu.