​​Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice, a anunțat joi Consiliul Concurenței, care a supus dezbaterii publice aceste angajamente. Se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piață combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenților posibilitatea de a accesa locațiile respective.

Inghetata Betty IceFoto: Facebook - Betty Ice

Consiliul Concurenței a supus joi dezbaterii publice angajamentele propuse de Unilever South Central Europe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice.

Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă și produse de îngrijire personală.

Activitatea principală desfășurată de Betty Ice constă în producția și distribuția de înghețată industrială şi distribuția produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, pește și foietaj congelat).

În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii economică notificate cu un mediu concurenţial normal, pe piața națională a producției și comercializării înghețatei impuls (înghețată de consum rapid: la cornet, pe băţ, vafă) pe segmentul comerțului tradițional.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. Se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piață combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenților posibilitatea de a accesa locațiile respective.

Autoritatea de concurenţă este interesată de obţinerea unor observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe de pe piaţa îngheţatei, cu referire la angajamentul asumat de Unilever South Central Europe SA, al căror rezumat poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă, www.consiliulconcurentei.ro.

Observaţiile pot fi transmise Consiliului Concurenţei până în data de 16 octombrie 2018.