UPDATE VIDEO Astronauții Nick Hague și Alexei Ovcinin au aterizat de urgență în Kazahstan și sunt în viață / Racheta care trebuia să-i transporte spre ISS a avut o problemă la un motor - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377sâmbătă 19 oct 2019

UPDATE VIDEO Astronauții Nick Hague și Alexei Ovcinin au aterizat de urgență în Kazahstan și sunt în viață / Racheta care trebuia să-i transporte spre ISS a avut o problemă la un motor

de R.M. Joi, 11 octombrie 2018, 12:23
- a A+
Imagine
Astronautul american Nick Hague și cosmonautul rus Alexei Ovcinin au aterizat joi în Kazahstan și sunt în viață, după ce racheta Soyuz care trebuia să îi transporte spre Stația Spațială Internațională s-a confruntat cu o problemă la unul dintre motoare, după decolare, a anunțat agenția rusă de presă Ria Novosti, citată de AFP."Contactul a fost stabilit", a declarat o sursă citată de Ria Novosti, adăugând că cei doi "nu au fost răniți" după problema de motor.

"În momentul decolării, a apărut o situație neobișnuită. S-au activat sistemele de salvare, nava a aterizat în Kazahstan. Echipajul este în viață și a fost stabilit un contac cu el", a anunțat agenția spațială rusă Roskosmos, într-un comunicat.

"Echipa de salvare se îndreaptă spre zona de aterizare a navetei Soyuz care îi transporta pe cei doi bărbați", a scris NASA, pe Twitter.

Racheta Soyuz care trebuia să îi transporte pe cei doi bărbați pentru o misiune de șase luni pe stația spațială s-a confruntat cu o problemă la două minute după decolare. "Problemă la lansator, două minute 45 secunde", a anunțat cu o voce perfect calmă Alexei Ovcinin, comandantul de bord, în transmisia live a decolării.

"Este o problemă de motor la câteva secunde după separarea primului etaj al rachetei", au indicat comentatorii NASA, care difuzau în direct lansarea.

Potrivit unui fotograf AFP care se afla la fața locului, decolarea a decurs bine dar "după separarea primului etaj, am avut impresia unui fel de flash".
9544 de afisari


Comentarii...
sfarleaza [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 21:45
+9/9
O gramada comenteaza prost, numai pentru ca e vorba de rusi.
ISS este poate singurul proiect unde savantii rusi si americani coopereaza perfect, fara resentimente.
Si ca exemplu, americanii au pierdur 7 cosmonauti in 1986 (Challenger) si 7 in 2003 (Columbia). Rusii au avut in afara de asta, 2 incidente, in 1975 si 1983. In toate trei cazurile procedurile de salvare a echipajelor au functionat.
draga hotnews
dessik [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 17:03
+7/7
Se numeste "prima treapta", nu primul etaj. Nu mai traduceti stiri tehnice cu google daca nu intelegeti despre ce este vorba.

Am mai citit genu asta de prostii de prea multe ori pe HN.
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings