După ce a obținut două rezultate de egalitate în primele două meciuri ale grupei, 0-0 cu Muntenegru și 2-2 cu Serbia, selecționata României se va deplasa în Lituania pentru a obține prima victorie din grupă și pentru a reveni cu șanse reale în lupta pentru prima poziție. Lituanienii vor avea terenul sintetic de partea lor, suprafață de joc care nu este întâlnită foarte des și care poate pune probleme jucătorilor români. Meciul de la Vilnius va fi în direct pe Protv și LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45.

HotNews.roFoto: Hotnews

Stadion: Lithuanian Football Federation stadium (fost Vetra Stadium), capacitate: 5.067 locuri.

Ce a spus selecționerul Cosmin Contra:

"Un meci important în economia grupei. În dorința noastră de a rămâne în cărți pentru câștigarea grupei avem nevoie de un rezultat pozitiv. Întâlnim o echipă a Lituaniei care chiar dacă a pierdut ambele meciuri a avut momente psihologice din care putea să scoată rezultate mai bune. Chiar dacă am avut doar două zile cu efectivul complet, cred că mesajul transmis băieților a fost foarte clar. Sper ca la ora jocului, băieții să prindăo zi bună și să câștigăm acest meci.

Terenul sintetic este un teren pe care nu prea îl intâlnim, mai ales la nivel de echipe naționale. Trebuie să ne adaptăm cât mai repede la condițiile de joc. Un rezultat de egalitate? Nu, nu ar fi un rezultat pozitiv", a declarat Contra la conferința de presă.

Arbitrul partidei va fi François Letexier. Acesta va fi ajutat de Cyril Mugnier și Mehdi Rahmouni. Arbitrii adiționali vor fi Amaury Delerue și Nicolas Rainville, în timp ce Nicolas Danos va fi al patrulea oficial.

Letexier a condus partida disputată în septembrie, la Ovidiu, de echipele U21 ale României și Bosniei-Herțegovina,încheiată cu scorul de 2-0 pentru tricolori.

Meciul de joi va fi a 12-a partidă directă dintre cele două naționale. România a înregistrat 10 victorii și un singur eșec. Înfrângere a avut loc în septembrie 2008, la Cluj-Napoca, scor 0-3.

Echipa probabilă a României: Tătărușanu - Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu - Răzvan Marin, Anton - Chipciu, Stanciu, Drăguș -Țucudean

Clasament:

1. Muntenegru 2 meciuri (2-0) 4 puncte

2. Serbia 2 (3-2) 4

3. România 2 (2-2) 2

4. Lituania 2 (0-3) 0

România se află în a treia serie valorică (C), în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Programul României în Liga Naţiunilor:

7 septembrie: România vs Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1

10 septembrie: Serbia vs România 2-2, Muntenegru – Lituania 2-0

11 octombrie: Lituania vs România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România vs Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia vs Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia vs Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).